Un nou concept de sport-divertisment prinde contur în România. Ping Pong & Jazz sau Jazz & Ping Pong.

Amatorii de tenis de masă care frecventează sala Viva din cartierul Berceni se pot destinde mai nou într-o atmosferă specifică cluburilor newyorkeze. Pasiunea pentru mişcare se îmbină plăcut cu muzica jazz, iar socializarea devine mult mai plăcută la un cocktail de vorbă.   

Cum este se joci pe ritmuri de jazz? „La început mi-a plăcut, dar muzica a fost prea tare şi nu m-am mai putut concentra la joc. Asta poate şi pentru că am jucat chiar la masa de lângă scenă. Oricum, este ceva inedit. Mai venim”, spune încântată Ligia, inginer în vârstă de 40 de ani. Partenera ei de joc, Iustina (32 de ani) a adăugat: „Din copilărie mi-a plăcut să joc tenis de masă. Ieşim după serviciu să ne relaxăm. Am lăsat soţul cu doi copii acasă pentru a veni la sală să jucăm tenis. Este o atmosferă plăcută să joci ascultând jazz”. 

Nu toată lumea prezentă în sală joacă tenis. Unii prefără să stea afundaţi în canapele cu un pahar în faţă, dar cu ochii spre mesele de joc şi cu urechea la sunetele instrumentelor artiştilor de pe scenă. 

Managerul clubului Viva Sport, Tiberiu Tănase, dezvăluie ce l-a inspirat să deschidă un asemenea bussines inedit pentru România.

„Jazz Pong este alăturare inedită de cuvinte în spaţiul European, cu atît mai mult în România. Este însă vorba despre o idee concretizată şi experimentată de multă vreme – şi cu succes  – pe alte continente, cum ar fi America şi Asia, un concept ce îşi propune <împrietenirea> muzicii de jazz cu sportul. Ne-am dorit să apropiem acest concept de cartierul Berceni, ba chiar de întreg Bucureştiul. 

Ideea a început din dorinţa de a îmbina “business-ul” sportiv pe care îl conduc cu cea mai mare pasiune a vieţii mele, muzica. După o discuţie cu Voicu Rădescu, directorul celui mai vechi şi respectat club de jazz din ţară, Green Hours, mi-am schiţat rapid direcţia artistică pe care să încerc să o imprim locaţiei pînă atunci dedicată exclusiv tenisului de masă. 

N-a trecut mult şi am găsit împreună şi numele, cred, cel mai potrivit: JAZZ PONG Social Club. Exemplul care chiar m-a convins de viabilitatea acestei idei este cel al unui celebru club newyorkez, , în care, pe lângă ping pong şi billiard, li se oferă clienţilor porţii importante de jazz de calitate, cu prezenţa unor configuraţii de trupe în care apar atît nume sonore cît şi tineri artişti. 

Începusem  deja, în ideea îmbinării muzicii cu sportul, redecorarea clubului, aşa că nu a trebuit decît să continui, gândindu-mă la jazz şi alte direcţii adiacente acestuia. Am construit o scenă modulară, am cumpărat deja setul de tobe obligatoriu unui asemenea club, am făcut schimbări pînă şi în meniu, introducînd produse necesare unui club de jazz respectabil: spirits, long drinks, cocktails, coffee drinks şi altele.

Iată că de acum, în Berceni, Bucureşti, JAZZ PONG se regăseşte ca o replică europeană a clubului FAT CAT, din Manhattan, New York City J. O transformare de care clubul, cartierul Berceni, Bucureştiul chiar, îmi permit să afirm, avea nevoie.  

Veţi găsi sau regăsi, de cel puţin două ori pe săptămînă, plăcerea ping pong-ului, alături de mai mici sau mai mari cântăreţi de jazz. Iar în cel puţin una dintre serile de weekend, cîte un Concert Extraordinar, cu nume importante din jazz sau blues sau world music …în condiţiile şi atmosfera unui club american”.

Mai multe amănunte AICI.