Mergi direct la conținut »
Prima reacție a celei acuzate de WADA că a mușamalizat probele din cazul Ekeng. Graziela Vâjială: „Nu am nici o legătură cu cazul Ekeng, n-am vorbit cu nimeni de la laborator. Mi-aș fi dorit să se clarifice odată morțile subite din fotbal!”
Sport Libertatea > Sport > Prima reacție a celei acuzate de WADA că a mușamalizat probele din cazul Ekeng. Graziela Vâjială: „Nu am nici o legătură cu cazul Ekeng, n-am vorbit cu nimeni de la laborator. Mi-aș fi dorit să se clarifice odată morțile subite din fotbal!”

Prima reacție a celei acuzate de WADA că a mușamalizat probele din cazul Ekeng. Graziela Vâjială: „Nu am nici o legătură cu cazul Ekeng, n-am vorbit cu nimeni de la laborator. Mi-aș fi dorit să se clarifice odată morțile subite din fotbal!”

Graziela Vâjială, fosta șefă a Agenției Naționale Antidoping, a declarat pentru GSP & Libertatea că „sunt indignată de raportul WADA, e o colecție de minciuni spuse despre mine de către doi oameni din laborator, în principal de doamna Stan, care a vrut astfel să devină ceea ce este acum - directorul laboratorului”.

De Cătălin Tolontan,

Fosta șefă a laboratorului spune că „nu am nici o legătură cu cazul Ekeng, n-am vorbit cu nimeni de la laborator. Mi-aș fi dorit să se clarifice odată morțile subite din fotbal!”.

Ea explică faptul că proba la care se face referire a fost luată în aprilie, pe când Ekeng încă juca, și că, din câte știe, toate testele fotbalistului au ieșit negative.

„Raportul INML arată o moarte din cauza unei malformații cardiace și întrebarea corectă este cine l-a lăsat să joace cu o asemenea malformație? Eu nu am discutat niciodată cu doamna Stan în laborator și nicăieri despre cazul Ekeng, există camere de luat vederi acolo și totul poate fi verificat”, a spus
Vâjială

În privința probei de urină luate în cazul Ekeng, pe care ar fi prelucrat-o laboratorul deși nu era validată, Graziela Vâjială declară că „Este oricum o aberație să spui că efectuarea acelei probe a fost în defavoarea aflării adevărului, poate că șeful laboratorului a vrut să se facă totuși acea probă și chiar și nevalidată ea dădea un indiciu dacă Ekeng ar fi luat ceva. Dar nu s-a găsit nimic”.

În curând pe Libertatea.ro, un amplu interviu cu Graziela Vâjială, în care spune cine ar fi în spatele raportului WADA care o acuză de manipularea probelor, atât în cazul halerofililor, cât și în cel al lui Ekeng!

Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo – Viitorul 3-3, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren.

Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a decedat din cauza unei probleme cardiace.

Citește și:

Tolo: Ce era în sângele lui Ekeng, fotbalistul mort de la Dinamo, de șefa laboratorului Antidoping de la București și-a îndemnat un subaltern să mușamalizeze analizele?!

Graziela Vâjială, acuzată de WADA. Fosta șefă a Agenției Naționale Anti-Doping ar fi ordonat mușamalizarea unor teste pozitive

 
 
Close
Close
Închide