Anchetatorii susţin că, în aprilie 2009, judecătoarea Geanina Terceanu ar fi primit direct de la Ioan Becali 10.000 de euro într-un birou din incinta Stadionului Ghencea din Capitală.

„După o săptămână sau două, am aranjat o întâlnire între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat – cred că – între Steaua şi Gloria Bistriţa. (…..) Aici, am ocazionat întâlnirea între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina. Astfel, am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan şi mi-a cerut să o conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Am condus-o pe judecătoare la acest birou, împrejurare în care, de faţă cu mine, au început discuţiile între Becali Ioan şi aceasta”, se arată în declaraţia dată în faţa procurorilor de o persoană care ar fi intermediat mita între fraţii Becali şi judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti.

Judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti i-ar fi cerut intermediarului să ţină banii la el până pleacă de la Stadionul Ghencea.

„La sfârşitul acestei discuţii, Becali Ioan i-a întins un plic cu 10.000 euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieşim din stadion, motiv pentru care i-am luat de faţă cu cei doi. După ce am luat plicul cu bani, la indicaţiile judecătoarei, am plecat împreună de la meci, eu având asupra mea cei 10.000 euro. Imediat ce am ajuns la maşina mea, i-am înmânat acesteia plicul cu bani, ocazie cu care aceasta s-a uitat în plic şi mi-a zis că sunt 10.000 euro”, le-a mai spus intermediarul anchetatorilor.

Conform procurorilor DNA, magistratul ar fi primit alţi 10.000 de euro, în mai 2009, de la Victor Becali, în prezenţa lui Ioan Becali, la locuinţa acestora din Pipera, judeţul Ilfov.

„Când am ajuns împreună cu judecătoarea Terceanu Geanina la locuinţa acestora din Pipera, aici am găsit atât pe Becali Ioan, cât şi Becali Victor. (…..) La locuinţa acestora, fraţii Becali au început să discute cu judecătoarea, spunându-i că vor să fie achitaţi în dosarul pe care aceasta îl judeca, aspect cu care ea a fost de acord. Tot în cadrul acestei discuţii, Becali Victor s-a exprimat faţă de aceasta, spunându-i că după finalizarea favorabilă a dosarului urma să ”fie foarte generoşi” cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan că aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan şi Becali Victor mi-au spus că nu aveau pregătiţi atâţia bani, ci doar 10.000 euro, urmând ca a doua zi să îmi dea diferenţa”, le-a precizat martorul procurorilor.

Tot în mai 2009, Geanina Terceanu ar mai fi primit alţi 40.000 de euro, prin intermediari, de la fraţii Becali.

„I-am dat acesteia cei 40.000 euro prin geamul deschis al maşinii, spunându-mi că se grăbeşte. I-am spus totodată că în plic sunt 40.000 euro, iar aceasta a rămas un pic surprinsă întrucât se aştepta la mai mult”, se mai menţionează în declaraţia intermediarului.

Procurorii DNA susţin că Geanina Terceanu ar fi folosit banii luaţi de la Ioan şi Victor Becali, până în mai 2009, pentru cumpărarea unei locuinţe. În anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în Dosarul Transferurilor, magistratul de la Tribunalul Bucureşti ar mai fi primit de la fraţii Becali, prin intermediari, 105.000 de euro. Suma de bani ar fi fost lăsată de Geanina Terceanu la locuinţa surorii sale.

„Din această sumă, la percheziţia domiciliară efectuată la data de 19 noiembrie 2015 a fost găsită cea mai mare parte a sumei, anume suma de 96.000 de euro, în bancnote a câte 500 de euro. Membru familiei la care judecătoarea a lăsat banii din mită a arătat că aceşti bani îi are de la sora sa Terceanu Geanina, care i-a cerut să îi păstreze”, se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă.

Conform documentului citat, în aprilie-mai 2012, Geanina Terceanu ar mai fi primit de la Ioan şi Victor Becali 45.000 de euro, sumă dată tot prin intermediul altor persoane, în două tranşe. De asemenea, alţi 10.000 de euro i-ar fi fost daţi magistratului de Cristian Borcea.

„Ştiu de la judecătoarea Terceanu Geanina că, înainte de pronunţarea hotărârii în dosarul „Transferurilor”, Borcea Cristian l-a trimis pe (…..) , să-i dea acesteia suma de 10.000 euro, în acelaşi scop, menţionat mai sus, lucru care s-a şi întâmplat, din spusele acesteia. De asemenea, ştiu că din cei 60.000 euro daţi de familia Becali prin intermediul meu judecătoarei, aceasta şi-a achiziţionat un apartament în zona Văcăreşti-Tineretului, în apropierea Mall-ului Sun Plaza, cu suma de aproximativ 70.000 euro”, le-a mai spus unul dintre intermediarii mitei achetatorilor.

Magistratul Tribunalului Bucureşt a fost adusă joi la sediul DNA pentru a da declaraţii în acest dosar, iar ulerior a fost reţinut de procurorii anticorupţie. Totodată, la sediul DNA, au fost audiaţi, joi seară, Cristi Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali. Aceştia au fost aduşi din Arestul Poliţiei, unde au fost transferaţi, miercuri, din penitenciar, unde îşi execută pedepsele primite în dosarul transferurilor de jucători.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus şi urmărirea penală în continuare, pentru dare de mită, a lui Cristian Borcea, preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo” la data faptei.

Dosarul de la DNA a fost constituit în urma unui denunţ, au declarat pentru MEDIAFAX sursele judiciare, care au precizat că Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocaţi.

Potrivit procurorilor, în 24 februarie 2009, judecătorului Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat spre judecare Dosarul Transferurilor, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi cinci oameni de fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Potrivit surselor citate, denunţătorul este Alexandru Roșu, o cunoştinţă a unor rude îndepărtate ale fraţilor Becali.

Judecătorul a dispus achitare pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina celor opt oameni de fotbal, în temeiul dispoziţiilor articolului 10 litera a din Codul de procedură penală din anul 1968, respectiv pentru că „fapta nu există”.

În urma investigaţiilor, procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.

„Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţule Ilfov şi Ialomiţa. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus au fost folosiţi de inculpata Terceanu Geanina la achiziţionarea unei locuinţe”, susţin procurorii.

În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare.

ACTUALIZARE 21.15. Frații Ioan și Victor Becali, precum și judecătoarea Genina Teodorovici Terceanu au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, a decis Curtea de Apel București, vineri seară.

Aceștia își vor petrece urmatoarele 30 de zile în arestul Poliției Capitalei, potrivit postului de televiziune Realitatea TV. De altfel, frații Ioan si Victor Becali ispășeau deja o condamnare în ”Dosarul Transferurilor”, începând cu seara zilei de 4 martie 2014.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justitie (ICCJ).

În timpul audierilor de vineri, Geanina Terceanu le-a spus judecătorilor, foștii ei colegi, că nu dorește să facă nicio declarație.
copila

Potrivit procurorilor, Geanina Teodorovici Terceanu ar fi primit 220.000 de euro din partea fraților Becali și a lui Cristi Borcea, pentru a-i achita pe cei opt inculpați din ”Dosarul Transferurilor”, fapt care s-a și întâmplat, în aprilie 2012.

Instrumentarea acestui caz a început abia în aprilie 2014, iar de atunci procurorii au strâns probe.

Între timp, în 2013, Curtea de Apel București i-a condamnat la închisoare oamenii de fotbal din ”Dosarul Transferurilor”, iar Înalta Curte de Casație și Justitie a menținut decizia, în martie 2014.

Lista condamnărilor finale din ”Dosarul Transferurilor”:

Ioan Becali – 6 ani și 4 luni
Cristi Borcea – 6 ani și 4 luni
Victor Becali – 4 ani și 8 luni
George Copos – 3 ani și 8 luni
Mihai Stoica – 3 ani și 6 luni
Jean Padureanu – 3 ani și 4 luni
Gigi Netoiu – 3 ani și 4 luni
Gica Popescu – 3 ani, o luna și 10 zile

Cei opt condamnați, acuzați de evaziune fiscală, spalare de bani și înșelăciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari.

Dintre aceștia, Jean Pădureanu, George Copos și Gică Popescu au fost deja eliberati conditionat, iar Ioan Becali se pregătea să respire aerul libertăți condiționate în decembrie 2015.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut-o, joi, pe Geanina Terceanu, judecător la Tribunalul Bucureşti, pentru luare de mită şi au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Ioan şi Victor Becali, impresari sportivi la data faptei, pentru dare de mită.

Geanina Terceanu, Ioan şi Victor Becali vor fi duşi, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide dacă admite propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor trei, pentru 30 de zile, informează Mediafax.

Judecătorul Geanina Terceanu este în Arestul Poliţiei Capitalei de joi seară, când a fost reţinută de procurorii DNA. Ioan şi Victor Becali, care execută pedepsele primite în dosarul transferurilor de jucători, sunt tot în Arestul Capitalei, unde au fost aduşi miercuri, din Penitenciarul Poarta Albă, la solicitarea procurorilor DNA care instrumentează noul dosar.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus urmărirea penală în continuare, pentru dare de mită, a lui Cristian Borcea, preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo” la data faptei. Borcea a fost dus joi la DNA, împreună cu fraţii Ioan şi Victor Becali.

Dosarul de la DNA ar fi fost constituit în urma unui denunţ, surse judiciare au precizat pentru Mediafax că judecătoarea Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocaţi.

3
condamnați din ”Dosarul Transferurlor” au fost eliberați din închisoare: George Copos, Jean Pădureanu și Gică Popescu. Se pregătesc Ioan Becali și Mihai Stoica

dosarul-transferurilor

Urmărește-ne pe Google News
Arbitra de la Australian Open: „Aveţi vreo întrebare înainte de meci?” » Ce a putut să întrebe Kyrgios
PARTENERI - GSP.RO
Arbitra de la Australian Open: „Aveţi vreo întrebare înainte de meci?” » Ce a putut să întrebe Kyrgios
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Playtech.ro
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Cod Rutier 2022. O nouă propunere de modificare îi revoltă pe şoferi: "Sub nicio formă, este inutilă!"
Observatornews.ro
Cod Rutier 2022. O nouă propunere de modificare îi revoltă pe şoferi: "Sub nicio formă, este inutilă!"
Horoscop 20 ianuarie 2022. Leii, chiar dacă se văd deja încălecați pe niște cai mari, ar fi bine să stea cuminți, măcar pentru moment
HOROSCOP
Horoscop 20 ianuarie 2022. Leii, chiar dacă se văd deja încălecați pe niște cai mari, ar fi bine să stea cuminți, măcar pentru moment
Maxim a fost răpit de lângă bunica sa. Poliția i-a găsit cadavrul îngropat într-un 'mormânt' de beton
Știrileprotv.ro
Maxim a fost răpit de lângă bunica sa. Poliția i-a găsit cadavrul îngropat într-un 'mormânt' de beton
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre fostul patron al lui Poli Timişoara
Telekomsport
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre fostul patron al lui Poli Timişoara
AZI PENTRU MÂINE. La ce să ai grijă și acum, chiar dacă sărbătorile s-au terminat
PUBLICITATE
AZI PENTRU MÂINE. La ce să ai grijă și acum, chiar dacă sărbătorile s-au terminat