Mergi direct la conținut »
Psihologul naționalei de fotbal a României îi răspunde lui Torje: ”Facem activități pentru crearea rapidă a coeziunii de grup” Galerie foto
3imagini
Sport Libertatea > Sport > Psihologul naționalei de fotbal a României îi răspunde lui Torje: ”Facem activități pentru crearea rapidă a coeziunii de grup”

Psihologul naționalei de fotbal a României îi răspunde lui Torje: ”Facem activități pentru crearea rapidă a coeziunii de grup”

Psihologul naționalei de fotbal a României îi răspunde lui Torje, care l-a criticat dur pe selecționerul Christoph Daum pentru că i-a pus pe tricolori să tragă autocarul. Mijlocașul de 27 de ani, 54 de selecții și 11 goluri, a catalogat drept ”copilărie” acest lucru.

De Viorel Tudorache,

”Este părerea lui Torje. Nu am auzit ce a spus. Oricine poate să spună ce vrea. Personal, nu mi-a spus niciodată că ar fi nemulțumit. Toate activitățile pe care le facem la lot au ca scop formarea rapidă a coeziunii de grup, deoarece avem la dispoziție doar trei zile. Atmosfera este bună la echipă. Ați văzut că la antrenamentele deschise se mai și fac glume inerente. Nu este doar rigoare. Fotbaliștii au nevoie și de momente de relaxare.

Toate activitățile le discutăm împreună cu staff-ul tehnic. Nu sunt inventate de noi, se fac la toate echipele de top din străinătate. Poate nu avem noi cultura necesară pentru aceste exerciții de team building”, a explicat psihologul Silviu Ioniță, pentru Libertatea.

Psihologul Silviu Ioniță a făcut parte din staff-ul naționalei României la Euro 2016

Gabriel Torje a povestit la Digi Sport un episod inedit petrecut înaintea meciului cu Muntenegru, 1-1, prima acțiune din mandatul lui Christoph Daum.

”Puteți să întrebați și pe alții, ce înseamnă team bulding. Dar, nu te poate scoate afară din autocar, și aici mă refer la cinci jucători cu personalitate, și să spună: Hai, trageți autocarul!. Apoi să mai scoată alți cinci și să spună la fel. Iar la final când toți 25 trag autocarul să spună: vedeți, doar în echipă putem reuși!. Am jucat în Italia și Spania și n-am auzit nicio echipă să facă așa ceva. 

Torje a mai dezvăluit apoi și de ce Daum s-a supărat pe el și nu l-a mai convocat.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

”Am zis la un moment dat: Da, ce domne, suntem copii de 5 ani, să facem astea? Astea se fac la grădiniță. Nu mi-a zis mie nimic atunci, ci unui coleg, chiar înaintea meciului cu Muntenegru (n.r. – meciul de la Cluj, scor 1-1), cu o zi înainte, deci la final de cantonament.

I-a spus așa: vorbeste cu el, transmite-i, să nu mai vorbească atât de mult, că nu mai vine aici!. Și de atunci am fost sigur că nu voi mai fi convocat!”, a mai spus Torje.

Christoph Daum are eticheta de mare motivator, dar tehnicianul german nu reușit să imprime naționalei României spiritul necesar pentru obținerea calificării la CM 2018.

Naționala de fotbal a României a ratat calificarea la CM 2018, după înfrângerea suferită, luni, în Muntenegru, scor 0-1.

Citește și: Gigi Becali, suspendare-record! A primit şi o amendă consistentă din partea FRF

Close
Închide
  Close