MENIU CAUTĂ

Raliul Sibiului, ultima etapă a Campionatului Național de raliuri 2018. Bogdan Marișca și Sebastian Itu au câștigat etapa, Simone Tempestini a luat titlul

Distribuie

Raliul Sibiului, ultima etapă a Campionatului Național de raliuri 2018. Simone Tempestini a câștigat deja competiția.

ACTUALIZARE 7 octombrie. Pilotul Bogdan Marişca a câştigat, duminică, Raliul Sibiului, etapa a 7-a şi ultima a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2018. 

Echipajul Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Ford Fiesta R5) a fost cronometrat cu timpul de 01 h 02 min 59 sec 3/10 pe cele 13 probe speciale ale cursei, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Pe locul secund s-a clasat echipajul Valentin Porcişteanu/Dan Dobre (Skoda Fabia R5), la 10 sec 2/10, podiumul fiind completat de Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), la 18 sec 8/10, pe patru s-a clasat echipajul Alexandru Piţigoi/Anton Avram (Porsche 911 GT3 CUP), la 53 sec 8/10, pe cinci a terminat Florin Tincescu/Alina Pop (Fiat Abarth 124), la 2 min 33 sec 8/10, etc.

În clasamentul final al piloţilor, Simone Tempestini s-a clasat pe prima poziţie, cu 208 puncte, urmat de Valentin Porcişteanu, 178 puncte, Bogdan Marişca, 169 puncte, Dan Gîrtofan, 148 puncte, Manuel Mihalache, 82 puncte, etc. În clasamentul final pe echipe, primul loc a fost ocupat de Napoca Rally Academy, 618 puncte, urmată de DTO-Tellur RT, 517 puncte, Prorally Team Braşov, 417 puncte, etc.

ACTUALIZARE 6 octombrie. Bogdan Marișca și Sebastian Itu continuă să aibă o evoluție extrem de bună la Raliul Sibiului. Au câștigat toate cele 6 speciale programate în ziua a doua a competiției și se mențin pe primul loc la generalul etapei. Din spate se apropie Vali Porcișteanu/Dan Dobre, echipaj care se bate, alături de cei care îi precedează, la titlul de vicecampioni. Dan Gârtofan și Tudor Mârza nu renunță nici ei, fiind la doar două zecimi, în spatele lui Porcișteanu.

ACTUALIZARE 6 octombrie. Bătălia pentru podium se dovedește acerbă, iar probele de sîmbătă și duminică vor fi definitorii în vederea stabilirii clasamentului final.

Sâmbătă sunt programate alte 6 probe speciale, pe un traseu de pe Valea Hârtibaciului. Startul zilei a doua de competiție se va da la ora 09:00, cu proba Bilstein și se încheie cu cea de la Chirpăr. Vor fi 6 probe speciale pe segmentul de drum dintre Cornățel și Chirpăr, toate însumând aproape 49,8 de kilometri. Ziua competițională se încheie la 15:30, pentru a oferi șansa participanților și oficialilor de la Raliul Sibiului, să participe la manifestările organizate în oraș cu ocazia aniversării a „25 de ani SMURD SIBIU” și la evenimentul legat de Centenarul Marii Uniri.

Ultima zi de competiție cuprinde probele speciale Aria și Ambient, programate să ia startul după ora 9:17, pe segmentul de drum dintre Rășinari și Păltiniș, însumând peste 34 de kilometri, urmând ca SuperSpeciala Autoklass, cea mai apreciată și așteptată probă de spectatori, să înceapă în jurul orei 12:30. Pentru aceasta, organizatorii au pregătit un traseu inedit, de 2,5km, diferit de cel de anul trecut, pe traseul Sala Transilvania- Calea Dumbrăvii -Școala de Înot.

Concurenții înscriși în Campionatul Național de Rally 2 Dunlop se vor alinia sâmbătă la start și vor avea de parcurs 9 probe speciale. Sâmbătă vor evolua pe șase probe între Cornățel, Noul Român și Chirpăr, urmând ca sâmbătă să efectueze specialele Aria și Ambient, la Rășinari și Păltiniș. Competiția se va încheia, și pentru aceștia, cu SuperSpeciala Autoklass. Clasamentele urmează să fie stabilite pe baza timpilor obținuți pe cei 86,9 de kilometri competitivi.

Festivitatea de premiere va avea loc pe scena din fața Sălii Transilvania, duminică, de la ora 17:00

ACTUALIZARE 5 octombrie. Campionii în exercițiu, Bogdan Marișca și Sebastian Itu, candidați la titlul de vicecampioni anul acesta, au încheiat prima zi a Raliului Sibiului 2018 cu brio, reușind timpi senzaționali și câștigând trei din cele patru probe speciale. La general, îi urmează Dan Gîrtofan/Tudor Mârza, iar Vali Porcișteanu/Dan Dobre vin și ei din urmă, aceștia fiind câștigătorii ultimei probe din prima zi de competiție.

După ce, de dimineață, piloții și-au încălzit motoarele pe Shakedown-ul de la Șeica Mică, au plecat spre Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România unde au luat startul pe primele probe speciale, denumite CENTENAR. După prima buclă a zilei, echipajul numărul 1, Bogdan Marișca/Sebi Itu s-au impus în clasament, fiind urmați de Alexandru Pițigoi/Anton Avram, locul al 3-lea fiind ocupat de Dan Gârtofan/Tudor Mârza. Echipajul Bogdan Gheorghiu/Robert Radu a avut ghinion și au ieșit în decor, iar echipajul 269 a abandonat PS 2 Centenar, înainte de Start!

Apoi echipajele au luat startul pe PS 3- SMURD 25 de ani, pe o porțiune de 6,7km, unde Bogdan Marișca a continuat în același stil și a scos cel mai bun timp, după PS3, fiind urmat de Vali Porcișteanu iar al treilea, Dan Gârtofan. Din păcate, echipajul 31, Elisei Groza/Adrian Morariu, nu a putut repara defecțiunile tehnice la sistemul de frânare și s-a văzut în imposibilitatea de a părăsi service-ul pentru a se alinia la start.

Proba specială 4-SMURD 25 de ani, ce care a încheiat ziua competițională a consemnat victoria echipajului format din Vali Porcișteanu/Dan Dobre.

————

Raliul Sibiului, ultima etapă a Campionatului naţional de Raliuri Dunlop, are loc de joi până duminică și reuneşte 84 de echipaje.

Pilotul Simone Tempestini (Citroen C3 R5) şi-a asigurat luna trecută al treilea titlu de campion naţional absolut.

Pilotul Valentin Porcişteanu (Skoda Fabia R5) a declarat, miercuri, că principalul său obiectiv în ultima etapă din Campionatul Naţional, este să îşi păstreze locul secund, nu neapărat o victorie în Raliul Sibiului.

„Va fi o luptă strânsă, dar nu foarte strânsă. (…) Nu avem neapărat nevoie de o victorie. Ne-am dori să câştigăm aici la Sibiu, dar mai important este să ne păstrăm locul secund pe care îl avem în acest moment. Vom vedea cum decurg timpii pe probe şi dacă noi considerăm că merită să forţăm ca să câştigăm acest raliu, o vom face. Dacă nu, vom strânge punctele necesare pentru atingerea obiectivului şi vom pleca duminică fericiţi de aici de la Sibiu”, a spus Porcişteanu într-o conferinţă de presă.

Spre deosebire de anii anteriori, acum au fost scoase probele de viteză din Raliul Sibiului, potrivit directorului organizatoric al competiţiei, Marius Trif.

„Am încercat anul acesta să avem probe noi faţă de anul trecut. (…) Am încercat să scoatem probele de viteză. (…) Anul acesta avem 13 probe speciale. (…) Evenimentul nostru va începe mâine seară, de la ora 19,30 când avem startul festiv”, a spus Marius Trif.

Raliul Sibiului închide Transfăgărăşanul între Cârţişoara şi Bâlea Cascadă, vineri, între orele 12:00 şi 19:30

 

Citește mai multe despre Raliul Sibiului pe Libertatea.

Comentarii