Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > Românca Cristina Gheorghe este golghetera naționalei de handbal a Italiei în preliminariile CM 2015!

Românca Cristina Gheorghe este golghetera naționalei de handbal a Italiei în preliminariile CM 2015!

[gallery ids="1402745,1402746,1402750,1402751,1402744,1402747,1402748,1402749"]

Născută la Slobozia și formată ca handbalistă la Rapid, Cristina Gheorghe (28 ani) a marcat 16 goluri în meciurile pe care ”Squadra azzurra” le-a câștigat, surprinzător, contra Macedoniei, cu 23-20 și 27-22. Ea este stabilită în peninsulă din 2008, cu familia.

A început cu tenisul pe când avea 6 ani. Apoi, în 1991, întâmplarea a făcut să descopere handbalul. ”Într-o zi, la școală a venit un antrenor de la CSM Slobozia. Văzându-mă, mi-a propus să fac câteva antrenamente cu echipa. Cum toate prietenele mele erau la handbal, am decis să încerc. La junioare 3, am avut un meci cu Rapidul, iar antrenoarea Sultana Aiacoboaie mi-a propus să vin în București. Și așa, la vârsta de 14 ani, am ajuns să joc la echipa din Giuleşti”, ne-a vorbit Cristina Gheorghe despre începuturile ei în sportul cu mingea mică.

În 2008 a plecat în Peinsulă

Plecată în Italia în 2008 pentru a fi mai aproape de familie, a trecut pe la mai multe formaţii, inclusiv pe la Casalgrande, echipă de prima ligă unde s-a simțit foarte bine, fiind antrenată de Dinu Cojocaru. ”În Italia m-am adaptat rapid. Am terminat facultatea. Am urmat o altă școală, de cosmetică. Acum locuiesc la Roma şi fac doar handbal, la echipa Futura. Sunt plătită la zi. Am un apartament la dispoziție și masă. Mașină nu mi-au dat pentru că o am pe a mea. Totul este profesionist. În total, săptămânal avem nouă antrenamente plus meciul”, ne spune jucătoarea care o are drept model pe Steluţa Luca. Cum nivelul primei ligi italiene este scăzut, Futura Roma a fost înscrisă, rând pe rând, în campionatul Sloveniei, apoi în cel al Tunisiei, iar acum în al Ungariei. Cu toate acestea, Cristina crede că echipa ţării de adopţie se va bate pentru calificarea în faza următoare a preliminariilor CM 2015. ”La Futura suntem ca o familie. Este o competiție între noi, cum e normal într-o echipă, dar nu invidie. Și cred că aşa se explică victoriile cu Macedonia. Suntem pregătite pentru meciurile cu Islanda. Îmi doresc să câştigăm, să ne calificăm mai departe. Încă nu ne gândim la turneul final. O luăm pas cu pas”, a concluzionat jucătoarea.

Italienii au strâns valorile într-un club

Chiar dacă vârsta medie a echipei din Roma este de 22 de ani, Cristina a fost primit foarte bine de mai tinerele ei colege. ”Am fost entuziasmată să vin să joc aici. Acum doi ani, când eram încă la Sassari, Federația Italiana de Handbal a făcut un proiect pentru cinci ani. Au stabilit să adune talente din toată Italia pentru a putea crește în handbalul internațional. Și așa mi-au propus să fac și eu parte din acest proiect”.

 

 
 
Close
Close
Închide