MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 16:15

România are ca obiectiv patru medalii la Campionatele Europene de haltere de la Izvorani

Distribuie

România are ca obiectiv patru medalii la Campionatele Europene de haltere de la Izvorani.

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere (FRH), Nicu Vlad, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că delegaţia României are ca obiectiv câştigarea a 4 medalii la Campionatele Europene care se vor desfăşura între 26 martie şi 1 aprilie în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani.

„Vom avea maximum de sportivi pe care îi permite regulamentul, opt la masculin şi opt la feminin. Ca obiectiv, noi ne propunem să câştigăm patru medalii, două în probe olimpice şi două în probe neolimpice. Eu sunt optimist de fel, aşa că sper chiar să ne depăşim ce ne-am propus, mai ales că de data asta jucăm pe teren propriu, cum se spune”, a spus Nicu Vlad, care a adăugat că la competiţie vor participa aproximativ 250 de sportivi din 35 de ţări.

În ceea ce priveşte locul organizării, preşedintele FRH a menţionat că a fost aleasă sala de la Izvorani din lipsa altor soluţii viabile. „Am primit târziu decizia de a găzdui această competiţie, iar Sala Polivalentă din Capitală, cea care se preta la un asemenea eveniment, este ocupată în acea perioadă. Aşa că nu prea am avut de ales şi vom organiza la Izvorani. Suntem mulţumiţi de condiţiile de acolo, e o sală frumoasă, mai punem câteva rânduri de scaune şi cred că poate primi până în 1.000 de spectatori. Intrarea în toate cele opt zile de competiţie va fi liberă”, a afirmat oficialul.

Campionatele Europene de haltere, între 26 martie și 1 aprilie, la Izvorani

Cheltuielile privind organizarea acestei ediţii a Campionatelor Europene în România se ridică la „câteva sute de mii de euro”, a anunţat Nicu Vlad. „Fondurile pentru organizare sunt în principal de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, dar şi din sponsorizări şi parteneriate. Avem o problemă legată de costurile privind producţia TV, pentru că eu mă aşteptam să fie mai mici, dar nu e chiar aşa. Noi suntem obligaţi, ca şi organizatori, să asigurăm producţia TV a acestui eveniment. Sunt însă optimist că vom mai găsi un sponsor şi pentru finanţarea acestei producţii”, a precizat el.

Campionatele Europene de haltere de la Izvorani vor fi transmise în peste 150 de ţări din întreaga lume. „Audienţa va fi uriaşă pentru aceste Campionate Europene pentru că vor fi transmise în ţară de TVR, iar în străinătate de Eurosport. În total vor fi acoperite peste 150 de ţări din întreaga lume”, a precizat Vlad.

România va găzdui Campionatele Europene de haltere seniori în perioada 26 martie – 1 aprilie după ce Albania a anunţat că nu o mai poate organiza din cauza unor probleme administrative.

România a mai găzduit CE de hatere în 1972

Aceasta este a doua modificare efectuată de Federaţia Europeană de Haltere privind ţara organizatoare a CE 2018. Albania a primit organizarea Campionatelor Europene la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut după ce ţara desemnată iniţial, Turcia, a primit interdicţia de a participa timp de un an la competiţii din partea Federaţiei Internaţionale ca urmare a cazurilor de dopaj de la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012.

La începutul acestui an Federaţia Europeană de Haltere (EWF) a anunţat că Albania nu mai poate organiza nici ea CE 2018 deoarece întreg Comitetul Executiv al Federaţiei Albaneze a demisionat tot din cauza unor probleme de dopaj, notează Agerpres.

România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009 la Bucureşti.


CITEȘTE ȘI: Mirel Rădoi, la FRF. Ce funcție va ocupa fostul antrenor de la FCSB

Loading...
Comentarii