În fotbalul românesc se poartă „reîncarnările”, echipele renăscute din propria cenușă, care au în spate un nume, o istorie, o tradiție și, cel mai important, fanii.
Petrolul, „U” Cluj, Farul și Oțelul au promovat în această vară în Liga 3 și au ca obiectiv încă un pas înainte, spre Liga 2, unde se mai află UTA „Bătrâna Doamnă” și ASU Poli Timișoara, tot echipe ale suporterilor. Mai jos (nu se știe deocamdată în ce Ligi), le găsim pe Rapid (mai multe cluburi, dar există intenția unirii tuturor sub un singur acoperiș), CSA Steaua, FC Universitatea Craiova, FC Brașov (vor fi două echipe care vor să ducă mai departe tradiția „stegarilor”).
În plus, au promovat în Liga 4, FC Bihor Legenda și CSM Ceahlăul Piatra Neamț. Mai mult, în ultimii ani au reînviat multe „branduri” de tradiție din perioada interbelică, dar acestea au probleme deocamdată în a strânge mulți fani, pentru că lumea le-a uitat de când au dispărut. Există Ripensia Timișoara (Liga 2), Venus și Carmen București, se va reînființa CAO Oradea etc.
Scandal de proporții la o echipă de tradiție care a promovat în Liga 3. Șefii clubului: „Și nouă ne pare rău!”
Nu peste tot curge însă lapte și miere. La una dintre echipele promovate în Liga 3 a izbucnit scandalul între fani și conducerea clubului. Oțelul Galați a promovat a dominat autoritar ultima ediție a campionatului județean Galați, iar la barajul de promovare în Liga 3 a trecut de Unirea Mircești (0-1, în deplasare, 1-0, acasă). La meciul promovării, Oțelul a avut alături 9.000 de spectatori.
Antrenorul care i-a promovat pe oțelari, fostul portar Stelian Bordeianu a plecat însă de la echipă, pentru că nu i s-a putut asigura un salariu de 1.000 de euro lunar!
Oțelul s-a reunit, dar fără antrenorul Stelian Bordeianu. Fanii au protestat fiindcă a fost lăsat să plece atât de ușor, deși pretențiile lui n-au fost exagerate.
La reunirea lotului, prezenţa în tribune a fost destul de redusă, iar nucleul suporterilor şi-a manifestat nemulţumirea faţă de despărţirea de antrenorul Stelian Bordieanu, a anunțat viata-libera.ro.
S-a scandat numele acestuia şi s-a afişat un banner prin care au arătat că nu cred explicaţia conducerii, că pretenţiile financiare ale tehnicianului au fost prea mari şi au dus la neprelungirea contractului: „Nu banii au sta la baza acestei idei, cum nici Stelică nu ne-a lăsat pentru ei”.
A urmat un alt banner, cu un mesaj ameninţător: „Nu transformaţi clubul în afacerea voastră, că muriţi de mâna noastră”. Apoi, protestul a continuat prin plecarea din stadion. Marius Cosoreanu, director general al Suporter Club Oţelul, speră să fi fost doar o neînţelegere.
„Şi noi suntem supăraţi, ne pare rău că Stelică Bordieanu a ales să nu continue. Chiar nu am putut face nimic, pentru că ar fi însemnat să nu respectăm regulile stabilite de la bun început, valabile pentru oricine din club. Poate a fost o neînţelegere din partea suporterilor”.
Antrenamentul a fost condus de Eugen Baştină şi noul preparator fizic al echipei, Alexandru Ciobanu, în timp ce directorul sportiv Sorin Haraga, anunţat iniţial ca antrenor interimar, a spus că aceasta va fi conducerea tehnică până la instalarea unui nou antrenor principal, care se speră a se produce până la sfârşitul săptămânii.
La acest prim antrenament, au participat 30 de jucători, cu multe noutăţi, printre care şi Adrian Sălăgeanu, campion cu Oţelul în 2011:
Portari – Vlasie, Măstăcan, Enache, Văcaru;
Fundași – Ciurea, Scutaru, L. Radu, R. Codreanu, Manău, Cristof, Sălăgeanu, S. Răducu (, R. Oprea, Crihană;
Mijlocași – Tudosă, Năpîrlică, I. Codreanu, R. Gheorghe, Chebac, Stoian, Moise, Bârlădeanu, V. Alexandru, Gohoreanu;
Atacanți – A. Frunză, Pavel, Perju, Bahnașu, Muscă, Cârjan.
A lipsit Silviu Ilie, motivul nefiind cunoscut de directorul sportiv Sorin Haraga.
CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV/ Călin Geambașu s-a despărțit și de mama fiului său. „Încredere nu mai am după cele întâmplate”