Mergi direct la conținut »
Simona Halep a fost decorată cu cea mai înaltă distincție a României
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Simona Halep a fost decorată cu cea mai înaltă distincție a României

Simona Halep a fost decorată cu cea mai înaltă distincție a României

Simona Halep a fost decorată, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis, cu Steaua României, după ce devenit primul jucător de tenis din România care a câștigat trofelul dela Wimbledon într-o probă de simplu.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE 12:15: Simona Halep a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Steaua României.

„Mă bucur că am avut șansa să îl reîntâlnesc pe domnul președinte. Este cea mai înaltă distincție, așa că a fost un moment unic. Sunt gata pentru turneul american. Am venit din vacanță și voi începe antrenamentele. Aș juca tenis cu președintele, nu am jucat. Mi-ar făcea plăcere. Nu am avut ocazia să joc cu dumnealui. Aici emoțiile au fost mult mai mari decât pe terenul de tenis și mult mai diferite. De aceea am simțit și o presiune mai mare. A fost un moment frumos și unul dintre evenimentele pe care nu le voi uita niciodată”, a declarat Simona Halep.

„Dacă oamenii vor face condiții mai bune pentru copii, atunci au șansă la un viitor în tenis. Oricine poate face orice, nimic nu este imposibil și sper ca prin rezultatele mele să îi inspir pe acești copilași. Îmi doresc să avem o generație nouă în tenis cu noi perspective”, a mai spus Simona Halep

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat alături de Halep părinții ei, iubitul Toni Iuruc și echipa sa.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

La fotografiile de grup făcute după acordarea distincției, după ce Iohannis și Halep s-au pozat singuri, alături de ei au venit părinții Simonei, dar și iubitul ei, față de care acesta și-a manifestat public afecțiunea.

”Avem în fața noastră o mare campioană, care a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci și un exemplu de neprețuit.

Dragă Simona Halep, Vă confer astăzi cea mai înaltă distincție a statului român ca recunoaștere și prețuire profundă pentru câștigarea prestigiosului trofeu de la Wimbledon, precum și pentru parcursul profesional de excepție de până acum”, i-a transmis președintele Simonei.

”Ați scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenței și a pregătirii constante, ați reușit să deveniți prima jucătoare de tenis din România care deține acest titlu. Vă felicit din toată inima!

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

A fost mai mult decât un meci, a fost o lecție de concentrare, de forță fizică și psihică, de uriașă ambiție. Ne-ați demonstrat tuturor că prin efort constant și pasiune se pot obține performanțe deosebite pe scena mondială a sportului. Vă mulțumesc, în numele românilor, pentru modul în care promovați țara noastră și sportul românesc!”, a continuat Iohannis.

Șeful statului a lăudat-o pentru faptul că nu a cedat niciodată în ciuda dificultăților pe care le-a întâlnit pe parcurs: ”La un moment dat ați afirmat că, deși au fost momente dificile pe parcursul carierei, nu v-ați gândit niciodată să renunțați. Asta înseamnă să fii o luptătoare, să refuzi să renunți indiferent cât de greu îți este. V-ați ambiționat să credeți că nimic nu este imposibil. Și ați reușit!”

Klaus Iohannis a ținut să-i felicite pe părinții Simonei. ”Doamnă și domnule Halep, vă felicit și vă mulțumesc pentru că ați crescut nu doar un mare sportiv, știind să cultivați talentul, dar și un om foarte curajos, muncitor, determinat, modest, sincer, cu o conduită exemplară atât pe teren, cât și în afara lui. Totodată, aș vrea să felicit și membrii echipei care vă sunt alături: antrenori, medici, sponsori și prieteni.

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

Simona Halep este deja una dintre cele mai iubite sportive din toate timpurile. Prin tenisul pe care îl practică, cu atât de multă pasiune și dăruire, inspiră milioane de oameni din multe colțuri ale lumii. Mai mult, ea ajunge, într-un mod cu totul deosebit, la inimile copiilor și le sădește semințele încrederii și curajului. Prin puterea exemplului, reprezentați un foarte prețios model pentru tânăra generație”, le-a transmis președintele lui Stere și tania Halep, prezenți și ei la Cotroceni.

”Performanța deosebită la care ați ajuns, trebuie să recunoaștem, vă aparține în totalitate, dumneavoastră și familiei dumneavoastră. Este păcat, și o spun cu mare regret, că astfel de talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea autorităților statului. Cel mai elocvent exemplu este că ați câștigat un turneu disputat pe un teren cu iarbă, fără ca noi, în România, să avem măcar așa ceva.

Mulți copii talentați renunță sau nu pot face performanță pentru că fie le lipsește sprijinul financiar, fie nu au condiții să se antreneze. Toate aceste lipsuri îi determină pe cei mai mulți să renunțe. Când ei se pierd, pierdem noi toți, pierde România. Exemplul pe care îl oferiți trebuie să impulsioneze autoritățile să gândească o strategie pentru a putea susține sportul românesc.

În final, vă doresc să aveți parte de succes în tot ceea ce v-ați propus să faceți și să rămâneți la fel de atașată și fidelă valorilor în care credeți și pe care le promovați constant. De azi înainte, când spui Halep, spui România și când spui România, spui Halep!

Vă felicit și vă mulțumesc!”, a încheiat Iohannis.


Halep a devenit prima jucătoare de tenis din România care câștigă prestigiosul turneu Wimbledon. Românca a învins-o, în finală, pe Serena Williams cu 6-2, 6-2.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare a Simonei Halep, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Decoraţia este „în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru câștigarea Trofeului de Tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepționale obținute de-a lungul carierei, pentru desăvârșirea poziției în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum și pentru talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internațional și popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generații de sportivi.

Simona Halep primeşte, astfel, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Simona Halep a prezentat trofeul de la Wimbledon pe Arena Națională, dar și în orașul natal, Constanța.

Fotografie principală: Inquam Photos / Octav Ganea

Close
Închide
  Close