Mergi direct la conținut »
UPDATE: arena a primit avizul ISU. Stadionul ”Ilie Oană” poate organiza meciuri de Liga a 2-a!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > UPDATE: arena a primit avizul ISU. Stadionul ”Ilie Oană” poate organiza meciuri de Liga a 2-a!

UPDATE: arena a primit avizul ISU. Stadionul ”Ilie Oană” poate organiza meciuri de Liga a 2-a!

Stadionul ”Ilie Oană” nu poate organiza meciuri de Liga a 2-a! Ce riscă Petrolul Ploiești.

De Ciprian Iana,

ACTUALIZARE 25 iulie. În această dimineaţă, Arena Ilie Oană a fost inspectată din nou în vederea acordării Certificatului de Securitate, verificările încheindu-se cu o veste bună pentru iubitorii fotbalului din Ploieşti: stadionul va putea găzdui meciuri oficiale de Liga a II-a în sezonul 2018-2019.

Au fost prezenţi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, col. Mihai Măntoiu şi lt. col. Constantin Simion, directorul adjunct al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Lucian Rădulescu, precum şi reprezentanţii FC Petrolul Ploieşti, Cristi Vlad, şi al DTSJ Prahova, Romeo Ştefan.

”Vreau să le mulţumesc atât celor de la Inspectoratul de Jandarmi Prahova, cât şi celorlalte structuri implicate  pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în rezolvarea acestei probleme. Stadionul Ilie Oană este omologat pentru sezonul care urmează şi asta este cel mai important în acest moment pentru iubitorii fotbalului din Ploieşti”, a declarat directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu.
——————————————

Situația de-a dreptul șocantă la Ploiești. Stadionul ”Ilie Oană”, inasugurat în septembrie 2011, nu îndeplinește toate condițiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii în termenii stabiliţi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria şi Direcţia de Sănătate Publică.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Asta cu toate că arena este aproape nouă și a găzduit meciuri din Liga Europa, precum și jocuri ale naționalei României sau de Liga 1!

Această situație de-a dreptul halucinantă a apărut după ce Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova a refuzat să-și dea acordul pentru ca pe stadionul „Ilie Oană” să fie organizate jocuri cu spectatori.

Oficialii clubului Petrolul au aflat de acestă situație în momentul în care au vrut să programeze pe 28 iulie, pe ”Ilie Oană”, un meci amical ”de gală” cu rivala sportivă ”de-o viață”, Rapid București.

Acum, președintele de la Petrolul, Cristi Vlad, face un apel disperat către administratorul arenei, CSM Ploiești, pentru a urgenta demersurile de obținere a Certificatului de Securitate.

În caz contrat, ”lupii galbeni” nu vor putea juca pe propriul stadion pe 4 august, în meciul de debut a sezonului de Liga a 2-a, cu Sportul Snagov.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 

Comunicatul clubului Petrolul Ploiești: 

”FC Petrolul Ploiesti aduce, cu regret, la cunoştinţa fanilor şi publicului spectator faptul că lipsa Certificatului de Securitate al stadionului “Ilie Oană”, ce ar fi trebuit obţinut de către administratorul arenei ploieştene (Primăria Ploieşti, prin Clubul Sportiv Municipal Ploieşti), poate duce la anularea meciului amical din data de 28 iulie şi pune în pericol şi primul meci oficial al noului sezon.

Programat cu o săptămână înaintea startului oficial al sezonului 2018-2019, meciul dintre FC Petrolul şi Rapid Bucuresti a fost gândit ca un spectacol de gală pentru suporterii echipei ploieştene, dar absenţa omologării stadionului împiedică acest frumos demers.

”FC Petrolul Ploieşti a intenţionat să le ofere suporterilor săi un meci de prezentare înainte de startul sezonului 2018-2019, dar, din păcate, din motive independente de voinţa clubului, un astfel de eveniment nu poate fi organizat pe stadionul Ilie Oană în acest moment si cel mai probabil va fi anulat”, a declarat Cristi Vlad, preşedintele FC Petrolul Ploieşti.

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu
Recomandări

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu

 

Certificatul de Securitate este un document obligatoriu ce trebuie obtinut de către fiecare administrator de bază sportivă si care atestă faptul că respectivul teren  îndeplineşte condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii, in termenii stabiliti de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria şi Direcţia de Sănătate Publică.

În cazul stadionului “Ilie Oană”, aceasta certificare ar fi trebuit obţinută de către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. În absenţa acestei cerrtificari, stadionul din Ploiesti, arena pe care echipa “lupilor galbeni” îşi desfăşoară în mod traditional jocurile in calitate de organizatoare, nu este omologată. Mai exact, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova nu îşi dă acordul pentru ca pe stadionul „Ilie Oană” să fie organizate jocuri cu spectatori.

„Deoarece ne aflăm în faţa unei situaţii extrem de serioase, ce riscă să devină gravă din perspectiva noastră, solicităm, şi pe această cale, administratorului stadionului să facă, urgent, toate demersurile necesare pentru obţinerea Certificatului de Securitate, astfel încât echipa Ploieştiului să poată juca, pentru ploieşteni, pe stadionul <

Acesta a mai precizat că întârzierea omologarii creşte riscul şi din perspectiva primului meci oficial al sezonului 2018-2019. Astfel, dacă Certificatul de Securitate nu este obţinut cât mai curând de către administratorul stadionului, suporterii echipei FC Petrolul Ploiesti vor fi privati de bucuria de a-şi vedea echipa jucând la ei în oraş în data de 4 august, împotriva echipei Sportul Snagov.

Singura casă a Petrolului este „Ilie Oană” şi nu putem concepe o altă variantă pentru a ne desfăşura meciurile de pe teren propriu decât în „Templul” fotbalului ploieştean!”.

În altă ordine de idei, vineri seară, Petrolul Ploiești  a pierdut, scor 0-2, cu NK Slaven Belupo (Liga 1 croată) ultimul joc de verificare al cantonamentului din Slovenia.


Paşapoartele electronice noi sunt de acum valabile 10 ani. Românii care s-au dus la Serviciul Pașapoarte nu știau de schimbare

Close
Închide
  Close