Astfel, vocile vestiarului petrolist au fost reprezentate de către Geraldo Alves, Victor Astafei, Pecanha și Teixeira.

SportNews.ro vă prezintă mai jos comunicatul remis de ”Asociația Diaspora Galben-Albastră” (n.r. ADGA), comunicat în care se prezintă fără perdea, transparent, subiectele arzătoare din sânul ”haitei”:

Comunicat ADGA referitor la sesiunea a 3-a a Mesei Rotunde – jucatorii Petrolului si suporteri, marti, 17 februarie, ora 14:00

”La initiativa jucatorilor Petrolului, ADGA a facilitat intalnirea unor reprezentanti ai jucatorilor cu reprezentanti ai asociatiilor/ligilor/gruparilor petroliste, pentru a prelua in mod direct mesajul transmis de jucatori si a fi comunicat masei suporterilor petrolisti.diaspora

Din partea reprezentantilor asociatiilor/ligilor/gruparilor petroliste au fost prezenti aproximativ 20 de delegati. Din partea jucatorilor au fost prezenti Astafei, Geraldo, Teixeira si Pecanha. Primul dintre jucatori a sosit Victoras Astafei, care a insistat ca toti participantii la Masa Rotunda sa fie asezati pe scaune intr-un cerc, ca la o discutie libera intre prieteni si nu jucatorii la pupitru si suporterii in sala, adica cineva mai sus decat altul. Apoi au venit Geraldo, Teixeira si Pecanha.

Reprezentantii ADGA au impartit in sala lista cu intrebarile initiale sosite pe adresa noastra de mail, insa s-a convenit ca discutiile vor fi libere. Iata un rezumat al subiectelor atinse in cadrul acestei discutii intre prieteni:

– Cantonamentul din Antalya:
Dupa anuntarea intrarii clubului in procedura de insolventa la Ploiesti, la jucatori, in aceeasi seara, a sosit o scrisoare din partea avocatului clubului Petrolul care mentiona ca Petrolul este in FALIMENT. Impactul acelui mesaj sosit pe cale oficiala a fost devastator asupra jucatorilor. Aceasta comunicare oficiala trimisa de club a generat ulterior toata starea de nervozitate, nesiguranta si confuzie in randul jucatorilor datorita gravitatii mesajului.

A doua zi s-a revenit asupra mesajului si au fost anuntati ca de fapt nu este faliment, ci este o cerere de intrare in insolventa. Baietii s-au mai calmat si au cerut sa faca antrenamentele si sa joace acel amical programat. Intre timp, Rednic vazand starea de agitatie a jucatorilor, a cerut amanarea meciului. S-a insistat ulterior la cei de la Terek pentru disputarea meciului, dar acestia isi facusera deja alt program.

In rest antrenamentele au decurs normal, in forta si pe placul lor. Relatia jucatorilor cu Rednic este OK si ei il respecta. Jucatorii au declarat ca sunt profesionisti si-si respecta blazonul, respecta suporterii petrolisti si atata timp cat vor juca la Petrolul isi vor face treaba cat pot ei de bine si vor da totul pe teren, chiar daca este normal si omeneste sa-i intereseze si situatia lor financiara. Teixeira chiar a afirmat “Acasa nu pierdem!”

Jucatorii sunt convinsi ca unii dintre ei vor primi si huiduieli pe Ilie Oana. Isi asuma asta. Au o istorie in fotbal si stiu ce efecte pot avea asupra suporterilor zvonurile de presa si afirmatiile iresponsabile ale unor asa zisi “formatori de opinie”.

Jucatorii au recunoscut ca stiu foarte bine de rivalitatea cu Steaua si chiar Geraldo a recunoscut ca a gresit atunci cand a precizat unui reporter ca ar fi bine pentru Teixeira sa plece la Steaua daca clubul castiga din transferul lui. Recunoaste ca mai corect era sa declare “poate sa plece oriunde ii va fi bine, daca si clubul castiga”, nu la o anume echipa.

– Datoriile clubului catre jucatori:
Situatia datoriilor clubului catre jucatori este destul de diversa, diferind in functie de jucatori. Jucatorii sunt constienti ca bonusurile pentru performanta sportiva promise de Primarie nu vor mai veni, insa acestea au fost introduse de club in contractele lor. Exista in acest moment si intarzieri in plata salariilor, iar unii jucatori au datorii promise, se pare, verbal, netrecute pe hartie (intelegeri de tip Gentlemens Agreement). Acest aspect al “intelegerilor neoficiale” cu jucatorii arunca o noua lumina asupra “profesionalismului” patronatului si conducerii clubului (comentariu ADGA).

– Relatia cu Multescu:
Jucatorii au declarat ca ei respecta si vor respecta orice antrenor vine la club. La Multescu i-a deranjat totusi o prea mare larghete a antrenamentelor si punctualitatea precara a dumnealui.

– Bannerul cu „Alaturi de familia noastra”:
Jucatorii insisi au fost surprinsi de acel banner. S-au trezit cu bannerul strans (facut sul) in brate chiar cand intrau pe teren, fara sa cunoasca textul bannerului, cu rugamintea sa il desfasoare la mijlocul terenului.

– Zvonurile despre vanzarea clubului:
Referitor la zvonurile despre vanzarea clubului, jucatorii sunt increzatori ca poate un nou actionariat va insemna mai multa stabilitate si spera in succesul unui astfel de demers, chiar daca in acest moment nu se stie nimic sigur.

– Banderola de capitan:
Geraldo a recunoscut ca nu a reusit sa gestioneze in cel mai fericit mod grupul jucatorilor in timpul crizei aparuta ca urmare a mesajului oficial primit de la club in acea seara in Antalia. Si-au pierdut cu totii cumpatul cand li s-a comunicat falimentul clubului. Acum insa situatia este sub control si au redevenit acelasi grup unit. Victoras Astafei a specificat in mod clar: pentru jucatori tot Geraldo este Capitanul.”

CITEȘTE ȘI » Rednic: ”Prelungesc cu Petrolul pe încă un an”. Vin trei jucători

CITEȘTE ȘI » Petrolul a făcut a treia achiziție din această iarnă! Cine este fundașul ales de Rednic

FOTO Avalanșă de glume pe net, după ce Iohannis și-a arătat mușchii când a fost vaccinat! Cele mai bune
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Avalanșă de glume pe net, după ce Iohannis și-a arătat mușchii când a fost vaccinat! Cele mai bune
BOMBĂ! Ce ajutor primește Cristina Spătar de la stat, de fapt. Suma e colosală în comparație cu șomajul tehnic
PARTENERI - PLAYTECH
BOMBĂ! Ce ajutor primește Cristina Spătar de la stat, de fapt. Suma e colosală în comparație cu șomajul tehnic
Horoscop 16 ianuarie 2021. Gemenii încearcă marea cu degetul, zicând că nu au cum să strice ceva
HOROSCOP
Horoscop 16 ianuarie 2021. Gemenii încearcă marea cu degetul, zicând că nu au cum să strice ceva
Ce vaccin anti-COVID i-a fost administrat președintelui Klaus Iohannis
Știrileprotv.ro
Ce vaccin anti-COVID i-a fost administrat președintelui Klaus Iohannis
Scandal MONSTRU în familia Vlăduţei Lupău. Bătaie ca-n filmele de acţiune în centrul Clujului
Telekomsport
Scandal MONSTRU în familia Vlăduţei Lupău. Bătaie ca-n filmele de acţiune în centrul Clujului
Probleme grave cu care se confruntă copiii și părinții,pe care parlamentarii ar trebui să le ia în considerare (Publicitate politică)
PUBLICITATE
Probleme grave cu care se confruntă copiii și părinții,pe care parlamentarii ar trebui să le ia în considerare (Publicitate politică)