„Sunt mulți care mă apreciază”, a declarat Florin Talpan la Digi Sport. Întrebat de Nicolae Dică, fostul jucător al Stelei din perioada 2004-2008, „Eu pentru cine am jucat? Pentru cine am dat goluri? Generația mea a ajuns în Liga Campionilor, în semifinalele Cupei UEFA. Ale cui sunt aceste rezultate?”, Talpan a dat din colț în colț. 

„Din punctul meu de vedere, semifinala de Cupa UEFA nu e a Stelei. Palmaresul Stelei pe care îl știu cuprinde Cupa Campionilor, o finală, o semifinală, 21 de campionate. FCSB nu există! echipa lui Becali este afiliată ilegal la FRF. Trebuie retrogradată în liga a patra”, a răspuns Talpan. „N-o să ne facem de râs cu noua echipă”, a mai ținut să spună Talpan, deși au trecut doi ani de la începutul acestui scandal, iar CSA Steaua abia acum a făcut pe hârtie proiectul unei noi echipe.

În 2006, s-a bucurat la golurile lui Dică!

Dialogul de la distanță cu Nicolae Dică a continuat halucinant. „V-ați bucurat la golurile mele la Kiev?”, a întrebat din nou Dică. „M-am bucurat foarte mult pentru golurile dumneavoastră, nu am nimic cu dumneavoastră”, a continuat, pe un ton mieros, Talpan.

Florin Bratu, fostă glorie de la Dinamo, a tras concluzia: „Am simțit puțină răutate la domnul Talpan!”. 

Tudorel Stoica, jucătorul cu cele mai multe meciuri în tricoul Stelei, susținător înverșunat al proiectului Steaua, a dat și el din colț în colț când a fost întrebat cu cine va ține la meciul din seara aceasta: „Cu echipa care va juca mai bine!”.

Iată întreg dialogul dintre Dică și Talpan

Dică: Sunteți singura persoană care își dorește Steaua la Armată. Această echipă trebuie să ajungă în Liga 1, în Champions League, cum au fost obișnuiți suporterii. Puteți să faceți asta?

Talpan: Bineînțeles! Putem ține steagul sus.

Dică: Sigur? Sunt milioane de suporteri care iubesc Steaua. Astea sunt vorbe. A venit și domnul Moraru la Rapid și a promis multe lucruri și știți bine ce s-a întâmplat, într-un an au declarat falimentul. 

Talpan: M-ați văzut cum sunt și cât suflet pun. Credeți vreodată că o să las acest club să dispară sau să ajungă în situația Rapidului? Nu o să se întâmple acest lucru.

Dică: Ați vorbit mai devreme despre cei care au câștigat CCE. Pe mine mă doare sufletul. Am visat să ajung la Steaua, am câștigat titlul, am jucat o semifinală de Cupa UEFA, am făcut performanță pentru Steaua. Eu pentru cine am jucat?

Talpan: Eu nu recunosc această echipă. Mi-am spus punctul de vedere. Echipa noastră e cea care a câștigat CCE, Supecupa Europei.

Dică: V-ați bucurat când făceam performanță la Steaua?

Talpan: Bineînțeles. N-am nimic cu dumneavoastră. Nu aveați de unde să știți ce era în acte.

Dică: E o durere pentru mine. Îmi spuneți că n-am jucat la Steaua. Deci eu n-am făcut performanță pentru Steaua?

Talpan: Îmi pare rău că s-a ajuns aici, dar nu putem accepta ca legea să fie încălcată doar pentru că unii n-au încredere în noi. Becali a luat fraudulos această echipă, iar legea în România trebuie respectată. 

Se visează conducător: „Dacă aș avea posibilitatea să mă implic…”

Florin Talpan se visează și conducător de club. El spune că victoria din justiție îi aparține doar lui. „Este o victorie binemeritată. Am muncit foarte mult pentru a câştiga acest dosar. Sunt mulţumit că instanţa a ţinut cont de toate probele depuse la dosarul cauzei care duceau în mod evident la concluzia că există un singur club Steaua Bucureşti şi acesta este Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

Nu pot exista mai multe cluburi cu denumirea Steaua Bucureşti sau Steaua. Nu am avut lângă mine niciun sprijin din partea fostei conduceri a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, nici a actualei conduceri a clubului, şi nici a Ministerului Apărării Naţionale. Din contră, unele persoane, cu funcţii de conducere, mi-au pus piedici în apărarea intereselor instituţiei statului Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti în demersurile legale.

Cu toate acestea, deşi încă nu voi numi aceste persoane care mi-au pus piedici, ministrul şi conducerea Ministerului le cunoaşte foarte bine din multitudinea de memorii pe care le-am înaintat atât ministrului, cât şi structurilor abilitate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi împotriva cărora nu a fost luată nici până în prezent nicio măsură. Sper ca noul ministru al Apărării să dispună măsuri împotriva tuturor celor care se fac responsabili.

Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost şi sunt alături de mine în demersul meu de a conserva brandul Steaua Bucureşti, care aparţine exclusiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, cel care l-a creat şi l-a dezvoltat şi sub egida căruia s-au obţinut performanţe interne şi internaţionale deosebite.

 Pentru cei care îmi critică munca: le spun că mi-am făcut datoria şi am încercat să nu dezamăgesc milioane de suporteri stelişti. Pot să-i asigur pe aceştia că pot face mult mai mult pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua dacă aş avea posibilitatea să mă implic mai mult la nivel de conducere.
Sper ca noul ministru al apărării naţionale să-mi aprecieze măcar de acum încolo munca şi să fie alături de mine în demersurile viitoare, pentru a apăra acest bun naţional al statului român. Brandul Steaua Bucureşti este un bun naţional, include denumirea Steaua Bucureşti şi Steaua, precum şi toate siglele utilizate, de-a lungul timpului, de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.
Steaua este un brand notoriu românesc, 100% de stat, cu un palmares invidiat de oricare dintre cluburile din lume la toate secţiile sportive. Suntem prea concentraţi pe noi înşine pentru a renunţa la drepturile obţinute de părinţii noştri şi la moştenirea copiilor noştri. Există, într-adevăr, o legătură puternică între CSA Steaua şi MapN: lupta pentru dreptate şi pentru drepturi. Unii o fac pe calea războiului, alţii o fac pe calea judiciară.

George Becali a încercat să preia în mod fraudulos echipa de fotbal ţinând o şedinţă a Adunării Generale a Asociaţiei şi supunând la vot o presupusă înfiinţare de către Asociaţie a unei Societăţi Comerciale, pentru a produce dividende, când, de fapt, singurul scop era înfiinţarea unei societăţi în care acesta să deţină tot controlul şi, practic, să-şi însuşească întreaga echipă de fotbal şi numele Steaua Bucureşti.

Faptul că acest lucru s-a şi întâmplat, prin înlăturarea ca acţionar a Asociaţiei din cadrul Societăţii Comerciale, urmată în scurt timp şi de preluarea acţiunilor de către George Becali, arată reaua sa credinţă la înfiinţarea Societăţii Comerciale”, a mai declarat Talpan la Digi Sport.

Urmărește-ne pe Google News
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin! O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
PARTENERI - GSP.RO
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin! O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
Amendă colosală pentru Kaufland România din cauza unui client. Ce lege majoră s-a încălcat
Playtech.ro
Amendă colosală pentru Kaufland România din cauza unui client. Ce lege majoră s-a încălcat
"Băietul matale e mort". Reacţia mamei tânărului din Vaslui, găsit îngheţat în şanţ după un pariu mortal la beţie
Observatornews.ro
"Băietul matale e mort". Reacţia mamei tânărului din Vaslui, găsit îngheţat în şanţ după un pariu mortal la beţie
Horoscop 26 ianuarie 2022. Taurii au prins aripi și le e greu să se oprească acum și să privească aceste întreruperi ca pe o pauză
HOROSCOP
Horoscop 26 ianuarie 2022. Taurii au prins aripi și le e greu să se oprească acum și să privească aceste întreruperi ca pe o pauză
Ce s-a întâmplat în Rusia după ce Putin a trimis armata la granița cu Ucraina. Probleme uriașe
Știrileprotv.ro
Ce s-a întâmplat în Rusia după ce Putin a trimis armata la granița cu Ucraina. Probleme uriașe
Anamaria Prodan a pus-o pe fugă pe amanta lui Reghecampf! Gigi Becali s-a implicat. "Îi era frică de mine"
Telekomsport
Anamaria Prodan a pus-o pe fugă pe amanta lui Reghecampf! Gigi Becali s-a implicat. "Îi era frică de mine"
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta
PUBLICITATE
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta