MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2018 19:44

Tyson Fury revine în ring. Fostul campion mondial va boxa cu italianul Francesco Pianeta

Distribuie

Tyson Fury revine în ring. Fostul campion mondial va boxa cu italianul Francesco Pianeta.

Fostul campion mondial la categoria grea, britanicul Tyson Fury, va boxa, pe 18 august, la Belfast, cu italianul Francesco Pianeta, cel care a fost de două ori challenger în lupta pentru trofeul mondial al acestei categorii.

Pentru Fury va fi cel de-al doilea meci de la revenirea sa în activitatea sportivă, după o întrerupere de 32 de luni.

”Lupta lui Fury cu Sefer Sefer este deja istorie, italianul Pianeta este un oponent mult mai bun pentru el. Modul cum a boxat Pianeta în meciurile pe care le-a avut ne-a demonstrat asta”, a spus promotorul lui Fury, Frank Warren.

Italianul Pianeta, 33 de ani, care a crescut însă în Germania, a câştigat prin KO 21 din cele 40 de partide în care a luptat. El a pierdut de două ori meciurile pentru centura mondială a greilor, în faţa lui Vladimir Kliciko şi Ruslan Şagaev.

Tyson Fury a fost suspendat doi ani și jumătate

Tyson Fury a revenit în luna iunie în ring, după doi ani şi jumătate de absenţă, învingându-l pe albanezul Sefer Seferi într-o gală care a avut loc la Manchester. Seferi a aruncat atunci prosopul la sfârşitul celei de-a patra runde, spre nemulţumirea spectatorilor prezenţi, lupta fiind prevăzută pentru zece reprize.

În vârstă de 29 ani, Fury nu mai luptase din noiembrie 2015, când l-a deposedat pe ucraineanul Vladimir Kliciko de centurile de campion mondial la categoria grea, versiunile IBF, WBA şi WBO. El a fost suspendat, în anul următor, de British Boxing Board of Control, din cauza unor probleme medicale şi a încălcării legislaţiei antidoping.

În ianuarie, oficialii British Boxing i-au ridicat suspendarea lui Fury, sub rezerva îndeplinirii tuturor măsurilor medicale care se impun, notează Agerpres.

În absenţa sa, britanicul Anthony Joshua a intrat în posesia titlurilor IBF, IBO, WBA şi WBO la categoria sa, în timp ce americanul Deontay Wilder deţine centura WBC. 


EXCLUSIV/ Vezi lista completă a martorilor care vor fi chemați la DIICOT Ploiești, în dosarul 'stupefiante pentru VIP-uri'

Citește mai multe despre Tyson Fury și Box pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii