În înregistrare, Stoican este surprins într-un dialog cu agentul de circulaţie care îl informa că refuzul de a sufla în etilotest se pedepseşte cu dosar penal. „Dacă eu am dreptate, dumneavoastră o să aveţi probleme”, i se adresează antrenorul de la Zimbru Chişinău, cu subînţeles.

Potrivit jurnaliştilor de la Canal 3, Stoican a mers la Dispensarul Republican de Narcologie, unde a continuat să refuze testarea.

Flavius Stoican nu a putut fi contactat pentru a comenta evenimentul. Antrenorul în vârstă de 40 de ani a venit la Zimbru în mai 2016. Echipa sa ocupă locul 2 în clasament după 5 etape.

ProSport a contactat Biroul de Relaţii Publice al Inspectoratului General al Poliţiei de la Chişinău, iar răspunsul oficial este: „Cetăţeanul român Flavius Stoican a fost suspectat că se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor interzise. Împotriva sa a fost iniţiată o cauză penală pentru refuz sau împotrivire la testarea alcoolscopică sau de la examenul alcoolscopic”.

Potrivit Codului Penal din Republica Moldova, „refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani”.

VIDEO, AICI