Mergi direct la conținut »
Un antrenor israelian de origine română a fost obligat să privească o scenă de coșmar înainte de a fi ucis! “I-au tăiat organele sexuale și l-au violat”!
Sport Libertatea > Sport > Un antrenor israelian de origine română a fost obligat să privească o scenă de coșmar înainte de a fi ucis! “I-au tăiat organele sexuale și l-au violat”!

Un antrenor israelian de origine română a fost obligat să privească o scenă de coșmar înainte de a fi ucis! “I-au tăiat organele sexuale și l-au violat”!

Pe 5 septembrie 1972, 8 teroriști palestinieni au pătruns în satul olimpic din München, i-au împușcat mortal pe antrenorul de lupte israelian Moshe Weinberg și pe halterofilul israelian Yossef Romano și au luat ostatici alți 9 membri ai delegației israeliene, printre care și pe israelianul de origine română Andre Spitzer.

Teroriștii au cerut eliberarea unor palestinieni aflați în închisorile din Israel, dar au fost refuzați. A doua zi, forțele anti-teroriste germane au încercat ulterior să-i elibereze pe ostatici, dar tentativa lor s-a încheiat tragic, toți prizonierii fiin uciși de extremiștii palestinieni.

Acum, văduva lui Yossef Romano (foto stânga) a dezvăluit că teroriștii nu s-au mulțumit să-i ucidă soțul și să ia ostatici pe ceilalți sportivi israelieni. Ilana Romano a aflat detalii de coșmar din niște documente pe care autoritățile germane le-au ținut la secret vreme de 20 ani și le-a dezvăluit jurnaliștilor de la The New York Times.

I-au tăiat organele sexuale și l-au violat. Vă puteți imagina că ceilalți nouă au fost obligați să privească această scenă? (Ilana, văduva lui Yossef Romano)

Printre cei care au asistat la scena de coșmar s-a numărat și antrenorulAndre Spitzer de scrimă Andre Spitzer (foto dreapta). Acesta avea să fie ucis de teroriști a doua zi, pe 6 septembrie, în timpul operațiunii eșuate de salvare inițiată de forțele germane. Andre Spitzer s-a născut pe 4 iulie 1945, la Timișoara, sub numele de Andrei. Emigrase în Israel în 1964, iar cu două săptămâni înainte de a fi asasinat devenise tată.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close