Pe 25 noiembrie 2014, Daniel Capră, patronul FC Petrolul, fratele acestuia și  directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, au fost reținuți pentru 24 de ore. Au mai fost reținute alte patru persoane în dosarul privind infracțiunile de evaziune și spălare de bani, cu un prejudiciu de aproximativ 16.000.000. În aceeași zi, au avut loc percheziții la sediul FC Petrolul, precum și la alte adrese din Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și București, fiind vizată rețeaua extinsă prin intermediul căreia frații Capră, Dan și Nicolae, ar fi săvârșit infracțiunile amintite.

În acest moment, Dan Capră, patronul ”lupilor”, e eliberat sub controlș juduciar, perioadă în care tratează vânzarea clubului (DETALII, AICI și AICI)

1. Rețeaua firmelor ”fantomă”

Încă din luna iulie 2014, DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești a fost sesizat de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor București cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălare a banilor și complicitate la spălare a banilor. După controlul efectuat de inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală și după interceptarea convorbirilor telefonice, DIICOT a descoperit o întreagă rețea de firme fantomă prin care frații Capră făceau evaziune fiscală și spălare de bani.

Astfel, Nicolae Capră, administratorul SC Fotbal Club Petrolul Ploiești, era împuternicit pe conturile bancare ale SC Holcium Farm Solution SRL București și SC Coresio Euroinvest SRl, firme cu comportament tip ”fantomă”. El mai controla o altă firmă ”fantomă”, SC Soval SRL, împreună cu fratele său, Daniel Capră și cu Marius Bucuroiu. Cei trei au inițiat un grup infracțional organizat ce a desfășurat activități ilicite în perioada anilor 2012-2014, profilat pe săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!
Recomandări

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!

Hai cu SC De Frânghii!

La acest grup ar fi aderat

Marius Gîscă, administrator la SC Euro Vest Trading SRL Giurgiu
Petre Daniel, finul lui Daniel Capră, administrator al SC Quasar LTD SRL Ploiești și SC De Frânghii Transporturi Daniel SRL
Cristina Capră, soția lui Nicolea Capră, administrator la SC Jif SRL
Ioana Borzia, patroană la firma SC Agatha Plant SRL Constanța
Denisse Adlah, administrator la SC Green Factory Design SRL
Spirea Stoica cu firmele SC Logicity Agency Solution SRL și Sc Euro Grup SRL, cumnatul lui Florian Walter
Mihai Coșconel, administrator la SC Gentech Ro SRL Buzău
Florian Negrea, SC Mineral Exchim SRL Poiana Câmpina
Dragoș Constantin, cumnatul lui Daniel Petre, administratorul SC Sinclair Group SRL
Răzvan Trușu, SC Gazpet Instal SRL
Ionuț Coldea, SC Euromedia SRL
Traian Dinu, administrator SC Imperial Media SRL
Clarisa Vârceoroveanu, concubina lui Daniel Capră, administrator la SC Bryana Invest SRL
Valeriu Mihai, SC Profil Trading SRL Brăila.

Prejudiciu, 9.820.272+68.215.690 de lei

Cei enumerați mai sus au efectuat operațiuni fictive, emițând facturi în scopul deducerii de plata TVA și diminuării bazei de impozitare. S-au folosit de  firme pentru a crea relații comerciale fictive cu SC FC Petrolul Ploiești SA, cât și cu celelalte firme, facturând servicii și livrări de mărfuri fictive. Membrii grupului au achitat integral aceste servicii și mărfuri, banii ajungând la aceste persoane prin retragerea de numerar din conturile societăților și spălare de bani. O parte din acești bani au fost folosiți de frații Capră pentru a prelua și finanța Petrolul Ploiești. Din probele administrate de DIICOT, rezultă că s-a creat un prejudiciu de 9.820.272 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA, legal datorat bugetului consolidat al statului, la care se adaugă suma de 68.215.690 lei, reprezentând prejudiciul produs prin comiterea infracțiunii de spălare a banilor.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

2. Nume din acte, luate din reviste

Una dintre firmele fantomă cu care operau frații Capră, SC Holcium Farm SRL București, amintită și mai sus, îl avea administrator chiar pe Nicolae Capră. Această societate derula afaceri cu SC Agatha Plant SRL din Constanța. Membrii grupului infracțional au falsificat autorizația de funcționare a SC Holcium Farm, farmacia apărând că funcționează în Ploiești pe Bulevardul Republicii și ar fi fost condusă de farmacist șef Diana Hătcău. În urma verificărilor s-a constatat că la adresa respectivă funcționează din 2004 o cu totul altă farmacie, iar farmacistul șef de acolo a declarat că în acel imobil nu a funcționat niciodată o altă societate de profil. Cât despre autorizația de funcționare, s-a constatat că în realitate a fost emisă pentru o farmacie din comuna Corbu, județul Constanța, localitate în care inculpata Ioana Borzia, administrator la SC Agatha Plant SRL, deține o farmacie. Farmacistul șef care apărea în actele SC Holcium Farm, a fost înscris fictiv pe toate facturile de livrare emise către Agatha Plant. S-a constatat că persoana respectivă este farmacist șef în Timișoara și nu a fost niciodată în Ploiești. Numele acesteia a fost luat din revista farmaciilor Dona!

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația
Recomandări

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația

3. Și-au trecut mama în acte, dar au ”uitat” să o anunțe

Membrii grupului infracțional s-au mai folosit de o persoană care nu avea nici o treabă cu firmele respective. Este vorba de un cetățean moldovean care ulterior a dobândit cetățenie română, Anatol Garabă, care figurează absolut formal ca administrator al SC Holcium Farm Solution. Grupul s-a folosit de o carte de identitate falsă emisă pe numele lui Garabă, dar cu o fotografie care nu corespundea semnalmentelor acestuia. Ei s-au folosit de cartea de identitate falsă pentru a deschide conturi bancare în numele Holcium Farm, din care Nicolae Capră a retras în numerar banii rezultați din activitatea infracțională. Frații Capră au mers și mai departe. Ei și-au băgat mama, pe Capră Florica, în firma Bryana Invest condusă de Clarisa Vârceoroveanu, concubina lui Daniel Capră. Mama celor doi nu a știut nici un moment că apare ca asociat în această firmă, ea declarând anchetatorilor că nu știa de acest lucru.

 AICI, partea a doua a anchetei.

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur