De Ciprian Iana,

Turul campioantului de fotbal se încheiase cu etapa a 17-a, programată pe 10 decembrie, în care Dinamo câștiga cu 1-0, la Constanța, iar Steaua, cu același scor, la Scornicești.

După 17 etape, Dinamo era prima, cu 32 de puncte, iar Steaua ocupa locul 2, cu 29 de puncte (n.r. – pe atunci, se acordau două puncte la victorie).

Cum România reușise calificarea, după 20 de ani de absență, la un nou turneu final de Cupă Mondială, după 3-1 de la București cu Danemarca, din 15 noiembrie 1989, fotbaliștii celor două ”mari” echipe bucureștene se bucurau de vacanță în acele zile însângerate din decembrie 1989.

Astfel, conform lui Mihai Rusu, în timpul Revoluției din 1989, Dinamo se afla într-un cantonament de refacere în Cipru, iar mulți dintre fotbaliștii de la Steaua se aflau în Poiana Brașov, în așteptarea sărbătorilor de iarnă.

”De Revoluție, Dinamo era în cantonament în raiul offshore din Cipru, iar unii dintre jucătorii de la Steaua erau în Poiana Brașov, așteptând Crăciunul. Știu asta de la Marius Lăcătuș, care mi-a povestit acest episod după evenimentele din decembrie 1989”, a declarat, pentru Libertatea, Mihai Rusu.

În 1989, Mihai Rusu era redactor al secției Sport la Radio Europa Liberă, post care a transmis în direct evenimentele de la Timișoare, urmate de cele de la București, care au duis la fuga soților Nicolae și Elena Ceaușescu în ziua de 22 decembrie 1989.

FOTO: Gazeta Sporturilor

Citeşte şi:

Dan Petrescu se pregătește să plece de la CFR Cluj. Reacția lui Gigi Becali

Cristi Borcea susține că Dinamo se desființează. „Nu are nimic”

Diego Maradona, dezvăluiri din intimitate. Când și-a pierdut virginitatea și cu cine

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres