Mergi direct la conținut »
Vot de încredere României pentru organizarea CE din 2017. Cluj, gazdă oficială de rezervă
Sport Libertatea > Sport > Vot de încredere României pentru organizarea CE din 2017. Cluj, gazdă oficială de rezervă

Vot de încredere României pentru organizarea CE din 2017. Cluj, gazdă oficială de rezervă

Forul european de gimnastică (UEG) a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv, că acordă un vot de încredere României pentru organizarea CE din 2017, fiind luată în considerare ca variantă de rezervă, dar oficială, organizarea competiţiei la Cluj-Napoca, în sala de 7.200 de locuri, informează mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat, de vineri, al UEG, în cadrul Comitetului Executiv s-a discutat şi situaţia organizării CE de gimnastică artistică din 2017 în România. FR Gimnastică a menţionat drept gazdă a competiţiei Bucureştiul, însă construcţia noii Săli Polivalentee 12.000 de locuri încă nici nu a început, astfel încât forul european a acceptat drept posibilă gazdă oficială municipiul Cluj-Napoca, unde există sala de 7.200 de locuri.

„Din cauza perspectivelor negative (privind construcţia noii săli din Bucureşti – n.r.), UEG a acceptat propunerea FR Gimnastică pentru găzduirea competiţiei la Cluj-Napoca”, se arată în comunicatul de vineri al forului european.

O decizie definitivă în acest caz ar urma să se ia până la finalul anului.

Preşedintele UEG, Georges Guelzec, declara, în 23 septembrie, cu ocazia unei vizite la Bucureşti, că există riscul ca România să piardă organizarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică din 2017, o decizie definitivă în acest sens urmând a fi luată la începutul anului viitor.

Georges Guelzec şi-a exprimat speranţa că gimastica românească nu va avea de suferit din cauza întârzierilor la lucrările de construcţie a sălii de sport din Bucureşti, precizând că reprezentanţii Danemarcei, naţiune care a concurat şi ea pentru organizarea CE din 2017, ar putea contesta o eventuală propunere de organizare a competiţiei la Cluj-Napoca.

Close
Închide
  Close