De Daria Maria Diaconu,

Pe 16 decembrie 1989 izbucnea, la Timișoara, Revoluția care urma să răstoarne regimul condus de dictatorul Nicolae Ceaușescu. Forțele de represiune au ripostat violent, înregistrându-se zeci de morți. Cei mai mulți în 17 decembrie. Gloanţele au secerat 65 de vieţi, iar 224 de persoane au fost rănite prin împuşcare. Morga Spitalului Județean din Timișoara era plină de cadavre.

Pe 19 decembrie, unele dintre cadavre au dispărut din morgă. Se declanșase ”Operațiunea Trandafirul”. O mașină frigorifică de la Comtim a încărcat cadavrele împușcaților și le-a adus pe ascuns în București, pentru a fi incinerate în crematoriul uman Cenușa, singurul funcțional la acea vreme în România.

Au fost chemaţi la lucru toţi angajaţii crematoriului, care au primit câte 2.000 lei, cu condiţia să semneze că nu vor divulga secretul opreţaiunii. În dimineaţa de 20 decembrie, patru pubele cu cenuşă au fost duse pe raza localităţii Popeşti-Leordeni şi au fost aruncat într-o gură de canal.

Ulterior, pentru a șterge complet urmele s-a ordonat distrugerea întregii documentații privind victimele.Citeşte şi:

Cum arată acum celebrii hoți din filmul „Singur acasă”. Transformarea e radicală!

7 motive să alegi Thailanda. E țara cea mai potrivită pentru cei care decid să meargă în premieră într-o vacanță exotică în Asia

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor