De Alexandra Nistoroiu,

Săptămâna aceasta, jurnaliştii Libertatea au scris despre problemele de la Spitalul Judeţean Slatina, unde un pacient a fost găsit mort în curte, dar şi despre felul în care societatea românească a reacţionat la un caz mediatizat de violenţă asupra unei vedete. Ziarul a spus şi povestea brutarilor srilankezi de la Ditrău, dar şi a cartierului Dallas, din Iaşi, unde copiii merg pe un zid ca să ajungă la şcoală. 

1. Nicio femeie nu și-o cere! | Reacțiile celor care o condamnă pe Daniela Crudu sunt normale doar pentru o țară misogină

Sunt furioasă. Dar asta nu înseamnă că nu mă așteptam totuși la reacția românilor noștri cu privire la ce i s-a întâmplat bietei Daniela Crudu. Altfel avem pretenția că suntem așa de rafinați și deștepți, atât de grozavi că la noi s-a inventat stiloul, că dăm cu el autografe pe cărțile altora. Cam așa de fini suntem.

Opinie de Andreea Archip.

2. ”Murim și noi, mor și pacienții!” O asistentă din spitalul unde un pacient a fost găsit decedat în curte nu mai vrea să tacă ”de frică” și scoate la iveală situația din secția de cardiologie

Maria Cerchez a decis să expună public problemele din secția de cardiologie a Spitalului Județean Slatina, unde lucrează de 13 ani. A vorbit de mai multe ori cu medicii și cu șefii, semnalându-le situația, dar nu s-a întâmplat niciodată nimic. Acum, femeia l-a înregistrat pe șeful de secție când îi impune să se ocupe de măcar 15 bolnavi pe zi, în caz contrar urmând să fie “evaluată”.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

Detalii în articolul semnat de Răzvan Luţac.

3. Am vorbit cu Piumal și Mahinda, muncitorii din Sri Lanka angajați la brutăria din Ditrău. Unul a plâns când a aflat că localnicii vor să-i alunge: „A fost o neînțelegere, romanian people good”

Comuna Ditrău din județul Harghita a clocotit în ultimele două săptămâni, după ce localnicii s-au răsculat împotriva a doi srilankezi angajați la o brutărie. Totul a culminat cu un sfat popular, unde oamenii au cerut ca străinii să fie alungați.

Un reportaj realizat de: Cristina Radu, Vlad Chirea (foto), Cosmin Nistor (VIDEO), George Capoeanu (montaj).

4. Dallas, cartierul pus la zid: “Ne-au zidit aicea ca la Berlin!” Copiii din cel mai tânăr cartier al Iașiului merg pe un zid ca să ajungă la școală

În anii 90, pe malul celălalt al râului Bahlui s-a aciuat o comunitate mică de oameni săraci care și-au improvizat case. Cum nimeni nu le-a contestat construcțiile ilegale, comunitatea a crescut, ajungând astăzi la câteva mii de oameni: 5.000 spune societatea civilă, doar 1.300 i-au ieșit primăriei la socoteală.

Reportaj de Andreea Archip.

5. Fondurile publice pentru urgenţe, privatizate peste noapte, fără dezbatere publică!

În momentul apariției în Monitorul Oficial, în Ordonanța pe sănătate a Guvernului Orban a apărut și sistemul de urgență, deși el nu a fost discutat public

Text de Alexandra Nistoroiu.

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală