Mergi direct la conținut »
La Festivalul Toamnei de la Mizil, pentru care primăria a plătit 80.000 de lei, în prima zi a asistat la recitalurile artiștilor un singur spectator!
Ştiri Libertatea > Ştiri

La Festivalul Toamnei de la Mizil, pentru care primăria a plătit 80.000 de lei, în prima zi a asistat la recitalurile artiștilor un singur spectator!

De vineri până duminică, în orașul Mizil, din Prahova, a fost organizat Festivalul Toamnei.

De Mihai Toma,

  • Într-una dintre serile evenimentului, vineri, la recitalurile artiștilor invitați de autorități a fost prezent un singur spectator.
  • Remus Minea, consilier local PNȚCD la Mizil, spune că pentru eveniment s-au cheltuit 80.000 de lei, “18.700 de lei din sponsorizări și 61.300 de lei din venituri proprii”.
  • Primarul PNL Silviu Negraru dă vina pe frig și pe ploaie și susține că prima seară nu a fost de eveniment, ci dedicată copiilor de la Casa de Cultură “care au susținut recitaluri”.
  • De asemenea, edilul afirmă că sumele cheltuite au fost votate cu majoritate de consiliu.

Imagini care au intrat în posesia ziarului arată un artist care susține un recital în fața unui singur spectator, ba, la un moment dat, pleacă și acesta.

“Era vineri, adică prima din zilele dedicate acestor sărbători. Era frig, și noi, mizilenii, cam știm că în prima zi nu e cine știe ce spectacol… Așa a fost mereu”, spun reprezentanții autorităților.

Alți locuitori ai Mizilului, oraș cu 14.300 de suflete (al cincilea din județ, după Ploiești, Câmpina, Băicoi și Breaza), glumesc pe rețelele sociale: “N-au cetățenii bani de cizme să intre pe stadion”, aluzie la noroiul de pe stadion, locul unde a fost organizat spectacolul.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Față de alte ediții, festivalul nu a mai fost organizat în centrul orașului, ci pe arena “Steaua”: “Era mult mai fain în centru, era mai accesibil, în special pentru cei bătrâni”.

Vineri seară, festivalul Toamnei, zero spectatori

„Acum e interpretabil, dar, din păcate, s-a reușit ca dintr-un festival ce adună mii de oameni să se ajungă la câteva zeci de persoane, cel mult, și, să nu uităm de contraperformanțele ultimilor ani, când așa-ziși artiști au fost umiliți cu mere aruncate asupra lor….”, a scris un locuitor al orașului Mizil, pe o rețea de socializare.

Primăria a cheltuit, nu a investit. Sunt 80.000 de lei, 18.700 lei din sponsorizari și 61.300 lei din venituri proprii.


Consilier local PNȚCD, Remus Minea
Raportul de specialitate al directorului economic de la Primăria
Mizil, vizat de primar.

”A promis în campanie că nu folosește bani publici pentru festival”

”În prima seară, de vineri, au fost, într-adevăr, 6-7 grade, umezeală. În celelalte două zile, au fost câteva zeci de oameni! Domnul primar se ocupă în exclusivitate de eveniment. Ce pot să spun, atât poate Primăria. Acum, 60.000 de lei în plus sau în minus pentru asfaltare, nu cred că rezolvau problema! Cert e că actualul edil a promis în campania din 2016 că nu va cheltui nici un leu de la bugetul local pentru acest Festival. În 2017 s-a ținut de cuvânt, de anul trecut nu știu ce s-a întâmplat. Are semnat partneriat cu o firmă care plătește artiștii, iar banii se recuperează din închirierea spațiilor către comercianți”, adaugă consilierul local Remus Minea.

Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
Recomandări
Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
 

El explică și de ce a fost mutat festivalul: ”Până în 2016, evenimentul se desfășura în centrul orașului. După 3 zile, centrul era devastat, rămânând o mizerie cruntă sși mirosuri greu de suportat. Nu poți să aduni câteva sute de oameni într-o zonă, să ai vreo 10 terase și să nu ai nici o toaletă ecologică. Gangurile și scările blocurilor din jurul centrului se transformau în toalete. După alegerile, noul primar și noul consiliu local au hotărât mutarea evenimentului pe stadion”.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 
Remus Minea, consilierul local din Mizil

Printre cei care au cântat la Festivalul Toamnei în 2019 se numără AS sau Cristian Rizescu, dar și Voltaj sau Alex Velea, duminică seară.

De menționat că pe timpul zilei, mizilenii au fost la eveniment. Ba au și lăsat în urmă mormane de gunoi, iar gazonul stadionului a fost distrus.

Primarul Negraru: ”Doar Voltaj ne-a costat 10.000 de euro”

-Domnule primar, ați inventat festivalurile cu recitaluri urmărite de un singur spectator?
-Vreau să vă spun că vineri seara nu a fost program. De fapt, au cântat și au fost copii la casa de cultură, am zis să le dăm și lor șansa de a se produce pe scenă. Iar imaginile respective sunt filmate la ora 21.00-22.00, când nu mai era nimeni. A fost frig, ploua… Sâmbătă și duminică seară au fost adevăratele spectacole, cu câte 2.000 de oameni. Îmi pare rău că nu am poze la îndemână, dar o să vi le trimit.

Primarul PNL Silviu Negraru e în funcție din 2016

-Consilierii locali acuză faptul că ați cheltuit bani publici pentru festival, deși, în campania electorală, ați promis că nu o veți face.
-Păi să se intereseze cum pot veni Voltaj sau Alex Velea… Păi numai primii cer 10.000 de euro pe concert.

Realitatea este că respectivele cheltuieli au fost votate cu majoritate în consiliu. Și, da, nu ne permiteam un eveniment cu trei nopți de spectacol.

Primarul Silviu Negraru:
Afișul evenimentului include și data de 4 octombrie

-Altcineva se plângea că a fost stricat gazonul pe care joacă echipa de fotbal a orașului.
-Trei zile pe an? Nu s-a stricat nimic, ba am avut foarte mare grijă de teren, l-am tuns de vreo cinci ori în acest an! Iar festivalul s-a ținut pe teren tocmai pentru că am ținut cont de opinia majorității locuitorilor, care spuneau că sunt deranjați de zgomot, dacă evenimentul mai are loc în centru, și că nu se mai pot scula pentru a se duce luni la serviciu.

Legat de străzile neasfaltate…
Acolo e deschis un șantier, urmează să fie băgată canalizarea!

Străzi neasfaltate din Mizil, după ultima ploaie.

Fabrica de armament, cea de saltele și echipa de fotbal Steaua au făcut, de-a lungul timpului, cunoscut numele urbei aflată la jumătatea distanței dintre Ploiești și Buzău.

Close
Închide
  Close