Mergi direct la conținut »
Fiul unui șef de stat a încercat să intre în Brazilia cu 16 milioane de dolari cash și în ceasuri de lux
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Fiul unui șef de stat a încercat să intre în Brazilia cu 16 milioane de dolari cash și în ceasuri de lux

Fiul unui șef de stat a încercat să intre în Brazilia cu 16 milioane de dolari cash și în ceasuri de lux

Autoritățile vamale braziliene au confiscat bani și ceasuri de lux în valoare de peste 16 milioane de dolari de la Teodorin Obiang, fiul președintelui Guineei Ecuadoriene, care încerca să intre în țară cu această avere asupra sa, scrie BBC News.

Autoritățile din Brazilia au confiscat peste 16 milioane de dolari în numerar și ceasuri de lux de la o delegație care îl însoțește pe Teodorin Nguema Obiang, vicepreședinte al Guineei Ecuatoriale, scrie presa locală.

Brazilia limitează accesul persoanelor în țară cu mai mult de 2.400 $ în numerar.

Poliția a găsit 1,5 milioane de dolari în numerar și ceasuri în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari în două valize. Celelalte 17 valize pe care le avea la el conțineau haine, scrie Globo.

Ambasada Guineei Ecuatoriale din Brazilia a spus poliției că Obiang era în țară pentru tratament medical. Diplomații au transmis că banii, care au fost confiscați, au fost asupra lui din timpul unei călătorii anterioare în Singapore, iar ceasurile, care aveau inscripționate inițialele sale, sunt pentru uzul personal.

În vârstă de 48 de ani, Obiang, care este și vicepreședintele țării din Africa Centrală, este cunoscut pentru luxul în care trăiește și pe care îl afișează în fotografiile postate pe contul său de Instagram.

Președintele Guineei Ecuadoriene, Teodoro Obiang Nguema, este cel mai longeviv lider al unei țări din Africa, eu preluând puterea în 1979 de la unchiul său, în urma unei lovituri de stat.

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„
Recomandări

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„

 

El și fiul său sunt acuzați că au abuzat de banii obținuți de țara lor din vânzarea de petrol, dar neagă orice neregulă.

Obiang era singurul membru al delegației formate din 11 persoane care avea imunitate diplomatică, deoarece grupul nu se afla într-o misiune oficială, raportează Globo.

Nu este prima dată când Obiang este în centrul unui scandal internațional. Anul trecut o instanță franceză l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție și a pus sechestru pe bunurile sale din Franța, inclusiv o vilă pe Avenue Foch din Paris. De asemenea, a primit o amendă suspendată de 30 de milioane de euro.

În același an, procurorii elvețieni au confiscat 11 mașini de lux aparținându-i lui Obiang. Ei au constat că fiul președintelui african a furat din banii obținuți de țara sa din petrol pentru a cumpăra luxuri, inclusiv un avion privat și suvenirurile lui Michael Jackson.

În 2015, Obiang a plătit 3,5 milioane de dolari unei școli de samba pentru a folosi Guineea Ecuatorială ca temă în timpul carnavalului anual al Braziliei.


Citește și: Vodafone concediază 1.700 de angajați pentru a-i înlocui cu roboți. Mulți dintre ei vor fi din România (Financial Times)


Close
Închide
  Close