De Daria Maria Diaconu,

Doliu în lumea sportului din România. Antrenorul Ion Puică a încetat din viață. Anunțul despre cel care a fost soțul celebrei atlete Maricica Puică a fost făcut de Federația Română de Atletism.

Născut în anul 1930, la București, Ion Puică a fost licenţiat al Institutului de Cultură Fizică din Bucureşti, promoția 1959.

A practicat atletismul la nivel de performanţă fiind legitimat la: Stadiul Român Bucureşti (1945), C.C.A.Bucureşti (1951 – 1952), Şantierul Ploieşti (1953), Constructorul (1954), Ştiinţa (1955), Ştiinţa Bucureşti (1956 – 1957), C.S.U.Bucureşti (1958), Ştiinţa Bucureşti (1959), unde a avut ca antrenori, între alţii, pe Alexandru Ardeleanu, Alexandru Mazilu etc. S-a specializat în alergările de semifond şi fond, având în palmares două titluri de campion national.

În calitate de tehnician, a activat la: Ş.S.A.Bucureşti, C.S.M.S.Iaşi, Olimpia Bucureşti şi, în perioada 1990 – 1993, în Spania. A fost antrenor al lotului naţional (1976 – 1988), pentru probele de semifond şi fond, printre sportivele sale numărându-se Maricica Puică, care i-a devenit soție, Paula Ivan și Antoaneta Iacob, cu care a cucerit patru medalii la Jocurile Olimpice, ca și șase asemenea trofee la Campionatele Mondiale și tot atâtea la cele Europene. În afara atletelor menţionate, a mai antrenat pe: Doina Melinte, Violeta Beclea – Szekely, Cristieana Cojocaru, Natalia Karaiosifoglu etc.

Pentru rezultatele deosebite, acestuia i s-a decernat, în anul 1982, titlul de Antrenor emerit.

Citeşte şi:

Declinul PSD. De la rezultatul istoric de 86% al lui Ion Iliescu, la cel mai mic scor din istoria partidului la prezidențiale

Care sunt cele cinci județe în care Viorica Dăncilă l-a învins pe Klaus Iohannis

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații