De Cristian Anton,

Plăţi de asemenea amploare au ajutat familia Ferrero să ajungă pe locul 25 în topul celor mai bogate familii din lume.

Analiştii subliniază că, în ultimul deceniu, averile unor familii de multimiliardari precum Walton, Koch sau Wertheimer au crescut în mod exploziv. În această perioadă, familia Ferrero a încasat dividende în valoare de peste două miliarde de euro, arată sursa citată.

Profiturile realizate de compania care produce crema de ciocolată Nutella s-au dublat după 2008.

Firma a declanşat o campanie de achiziţii pentru a-şi creşte prezenţa pe piaţa din SUA şi a-şi extinde gama de produse. În 2018, Ferrero a preluat divizia de dulciuri din SUA a grupului elveţian Nestle SA pentru 2,8 miliarde dolari şi anul trecut a finalizat achiziţia diviziei de biscuiţi a Kellogg Co. pentru 1,3 miliarde dolari.

Afaceri anuale de 32,4 miliarde de dolari

Membrii familiei Ferrero îşi gestionează afacerile evaluate la 32,4 miliarde dolari prin intermediul holdingului Fedesa cu sediul în Monaco. Giovanni Ferrero, nepotul fondatorului Pietro, decedat în 2011, deţine un pachet de control în compania holding, la care este şi preşedinte.

Averea familiei Ferrero îşi are rădăcinile într-o patiserie de familie din nordul Italiei care folosea alune pentru a înmulţi crema de cacao.

Treptat a devenit o firmă producătoare de dulciuri, deschizând facilităţi de producţie şi birouri peste hotare după cel de-al doilea război mondial.

În anii 1960, compania a lansat mărcile Nutella şi Kinder Chocolate iar ulterior a lansat produse precum bomboanele Tic Tac şi Ferrero Rocher.

Citeşte şi:

Luigi Bambulea, profesorul dat afară de directoarea Colegiului Goethe: „Este vorba de favoritisme, în ultimă instanță”

Trei orașe din China cu o populație cât a României, în carantină, din cauza virusului. Măsuri dure și la Beijing

Mită pentru medici: 8 șefi ai companiei pharma KRKA audiază angajații din România. ”Voi știați tot!”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor