Mergi direct la conținut »
Abramovich nu poate să lucreze la Chelsea, după ce a devenit cetățean israelian
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Abramovich nu poate să lucreze la Chelsea, după ce a devenit cetățean israelian

Roman Abramovichi va putea să viziteze Marea Britanie pentru 6 luni de zile, apoi să plece și să se întoarcă pentru alte șase luni, însă nu poate lucra pentru clubul de fotbal Chelsea în timp ce se află în Regatul Unit. Anunțul vine după ce miliardarul a primit cetățenie israeliană, dar legislația britanică interzice deținătorilor de pașapoarte israeliene care vin în vizită pe insulă să muncească.

Un purtător de cuvânt al lui Theresa May a confirmat că deținătorii de pașapoarte israeliene au voie să viziteze Marea Britanie pentru șase luni la rând, dar regulile arată că ei nu pot munci în timpul vizitei. Se știe că Abramovich se implica direct în activitățile clubului său.

Înainte de a-și obține cetățenia israeliană, Abramovich a fost pus de autoritățile britanice să demonstreze că averea sa este făcută cinstit, după ce guvernul de la Londra a lansat un război împotriva oligarhilor și a înăsprit procedura de obținere a vizei, scrie Daily Mail.

Până la obținerea cetățeniei israeliene, Abramovich a avut interdicție de a mai intra în Marea Britanie, pentru că nu a demonstrat că averea lui nu a fost făcută din afaceri necurate.

Abramovich are o avere de 9.3 miliarde de lire (aproximativ 12 miliarde de dolari) și a trebuit să demostreze că măcar 2 miliarde din investițiile sale în Marea Britanie provin din surse legale. Totuși, nu există încă nicio dovadă că el și-a obținut averea necinstit.

Patronul clublui Chelsea este cel de-al 13-lea cel mai bogat om din Marea Britanie. A cumpărat clubul de fotbal în 2003 și se știe despre el că este un prieten apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

Alți oligarhi ruși aflați în Regat au înfruntă și ei probleme asemănătoare. Toate acestea vin în urma tensiunilor dintre Marea Britnaie și Rusia, după otrăvirea spionului rus Serghei Skripal și a fiicei lui, Iulia Skripal în orașul Salisbury.

Guvernul de la Londra a atribuit otrăvirea lui Skripal Moscovei, iar Theresa May descire incidentul drept ”josnic”. Imediat după ce fostul spion și fiica lui au fost găsiți inconștienți, un număr mare de diplomați ruși au fost trimiși acasă.


CITEȘTE ȘI: Elena Udrea s-a gândit să-și deschidă o afacere în Costa Rica. Ce idee a avut


 

Close
Închide
  Close