MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Accident înfiorător într-o mină de jad din Myanmar. Zeci de mineri, îngropați de vii după prăbușirea unui iaz de decantare

Distribuie

Peste 50 de mineri au fost îngropați în nămol, după ce un iaz de decantare ce conținea reziduuri de o mină de jad din Myanmar s-a prăbușit peste ei. Șansele ca aceștia să fie găsiți în viață sunt minime, au precizat oficiali locali.

Accidentul a avut loc seara în apropierea satului Maw Wun Kalay din nordul statului Myanmar, relatează postul Al Jazeera, citat de Mediafax.

Peste 50 de mineri de la două companii private au fost îngropați sub reziduuri minere și nămol, împreună cu utilajele pe care le foloseau pentru a extrage jadul, a precizat un politician local.

Un alt oficial din Myanmar a afirmat că până în acest moment au fost recuperate trei cadavre. Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare.

În 2019, cel puțin 20 de persoane au murit în accidente produse în exploatările miniere din nordul statului Myanmar.

În ultimii ani, Myanmar a devenit țara care vinde tinere chinezilor singuri. Aproape 7.000 de femei din Myanmar au fost vândute și obligate să se căsătorească cu bărbați chinezi, în perioada 2013-2017.

sursa foto: Twitter


Citește și:

Triplu agresor sexual de copii lăsat liber de judecători! Desenul prin care fetița de 6 ani a arătat ce-i făcea tatăl în urmă cu doi ani. Afectată emoțional, ea conturează până și copacii ca pe un falus!


 

Citește mai multe despre Accident, mină de cărbune și myanmar pe Libertatea.

Comentarii