MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Achiziții în Parlament: Deputații cumpără mașini și repară toaletele, senatorii își modernizează parcarea

Distribuie

Achiziții în Parlament. Potrivit anunțurilor de licitații deschise, postate pe site-urile Camerei Deputaților și Senatului, deputații vor să cumpere în perioada următoare mașini, pentru organizarea la București a cele de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare NATO și repară toaletele, iar senatorii își repară parcarea exterioară.

Camera Deputaților își propune să achiziționeze trei tipuri de autoturisme: de protocol, pentru delegatii  și pentru transportul a mai putin de 10 persoane. Cele de protocol snt limuzine de culoare negru metalizat, de lux, de 4000 cc, cu tapiţerie din piele, scaune încălzite, temperatură reglabilă individual, măsuţe pliabile, suport de pahare, cutie frigorifică, geamuri spate şi lunetă fumurii cu jaluzele, dispozitiv de generare a unei reţele WI-FI hotspot, suporţi de steag pe părţile laterale ale maşinii. Valoarea contractului este de peste un milion de euro, potrivit anunțului de licitație, de pe SEAP.

Deputații mai vor în perioada următoare să repare grupurile sanitare din Palatul Parlamentulului, și să cumpere servicii de service copiatoare pe baza de abonament, pentru perioada mai-decembrie 2017. Valoarea maximă estimată a contractului este de 870.529,41 lei fara TVA.

Și Senatul vrea să repare parcarea din latura de vest a imobilului Palatul Parlamentului, aferentă corpului E3. Valoarea estimată a contractului este 1.458.904 lei, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Data limită de depunere a ofertelor este 9 mai, la ora 15.00.

Senatul mai vrea să cumpere mape, drapele, sisteme de sonorizare pentru conferințele de presă, dar și anvelope de vară pentru autoturisme Audi și Volkswagen. Recent, instituția a lansat o cerere de oferă pentru achiziția unor obiecte de inventar: mașină de găurit, rindea, polizor, fierăstrăm circular, aparat fotografic digital, lanterne și detector de metale. Pe lista de cumpărături a Senatului se mai află mașină de rindeluit, scară de aluminiu și mașină de găurit.

Oferta de drapele este de 10 bucăți, cinci fiind drapele ale României, de interior iar celelalte cinci fiind cu ale Uniunii Europene.

Citește mai multe despre camera deputatilor, licitatie publica și senat pe Libertatea.

Comentarii