De Adrian Ilie,

”Am agreat să existe o structură guvernamentală specială pentru relația cu Republica Moldova. Acest lucru ne-a mulțumit, că există o deschidere mare din partea premierului desemnat”, a declarat Tomac care a adăugat că relația cu Moldova este foarte importantă pentru partidul său.

Anterior discuției dintre delegațiile partidelor, PMP a enumerat printre condițiile puse pentru susținerea guvernului Orban crearea unui minister special privind relația cu Moldova.

La final, Tomac a vorbit doar despre ”o structură guvernamentală specială”. De altfel, Ludovic Orban afirma, încă dinaintea adoptării moțiunii de cenzură, că un guvern al PNL nu va avea mai mult de 15-16 ministere, unele dintre cele existente urmând să fie comasate.

Un alt punct asupra cărora au căzut de acord liderii PNL și PMP a fost legiferarea alegerii primarilor în două tururi, în condițiile în care un proiect al PMP în acest sens a trecut deja tacit de Senat și urmează să intre pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, forul decizional.

Foto: Hepta

Citeşte şi:

Premierul desemnat se întâlnește cu liderii PMP. Eugen Tomac: ”Reducerea numărului de parlamentari și alegerile în două tururi sunt chestiuni esențiale pentru noi”

PMP vrea un Executiv politic care să-şi asume cel puţin un an de zile actul guvernării, pe obiective precise

Un senator PMP a fost adus cu ambulanţa să voteze moţiunea de cenzură

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări