De Dan Băcan,

Cătălin Voicu, ţinut în România

Ştiind din propria experienţă de avocat că va urma şi arestarea sa, deputatul a plecat din România la bordul unei maşini, pe la Giurgiu. Ajuns în Turcia, s-a îmbarcat într-unavion ce l-a dus cel mai probabil către o ţară africană, după cum susţin unele surse. Principiul conform căruia nu poţi aplica unui inculpat două măsuri preventive în acelaşi timp, pe care au mizat procurorii în cazul Boldea, nu i-a împiedicat pe anchetatorii anticorupţie, în urmă cu mai bine de doi ani, să-i interzică senatorului Cătălin Voicu, acuzat de presupuse infracţiuni de trafic de influenţă, să plece din ţară. Măsura le-a permis oamenilor legii să strângă probele şi ulterior să ceară judecătorilor înlocuirea ei cu arestul. Boldea a primit aseară mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile.

Şi ei au fentat legea

Mascaţii i-au răscolit casa

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au descins, ieri dimineaţă, la vila din Galaţi unde are domiciliul stabil deputatul Mihail Boldea, la biroul parlamentar, la cabinetul lui de avocatură şi în alte cinci locaţii din oraş, dar şi din Capitală.
Mascații poliției au fost ieri din nou acasă la Boldea pentru a căuta dovezi care să-i ajute în anchetă

La primele ore ale dimineţii, oamenii legii au împânzit strada Arcaşilor din Galaţi, acolo unde locuieşte deputatul fugar, acuzat că ar face parte dintr-un grup infracţional care se ocupa cu ţepe imobiliare.
Anchetatorii au ieşit din clădire cu mai multe cutii conţinând acte şi alte probe, iar după percheziţii, tatăl parlamentarului, care a fost de faţă la descinderi, dar şi fratele mai mic al lui Boldea, de la Bucureşti, au fost chemaţi la audieri la DIICOT Galaţi. Între timp s-a pus sechestru pe bunurile parlamentarului, inclusiv pe cele donate, şi pe conturi.
În vreme ce mascaţii scotoceau de zor casa deputatului, alarma imobilului a pornit şi imediat a ajuns la faţa locului o maşină a firmei de pază. Un agent a sărit gardul pentru a surprinde eventualii hoţi, însă probabil anchetatorii l-au trimis afară, pentru că bărbatul a ieşit la scurt timp escaladând acelaşi gard. (Maria Vlad)
 

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

Gheorghe BoldeaTatăl şi fratele, acuzaţi de spălare de bani

Gheorghe Boldea (foto), tatăl deputatului, şi Ştefan George Boldea, fratele mai mic al avocatului, au fost puşi oficial sub urmărire de DIICOT Galaţi, fiind acuzaţi de spălare de bani. Cei doi au venit ieri la audieri, iar părintele acuzatului a ieşit din instituţie la câteva minute după ce intrase. Întrebat de jurnalişti unde este fiul său, Gheorghe Boldea a răspuns: “Eu de unde să ştiu? Eram în relaţii mai reci”. De asemenea, bărbatul a afirmat că nu ştie să fi fost pus sub urmărire.

Motivul pentru care tatăl lui Mario i-a cumpărat Aston Martin DBS, mașina cu care a făcut accidentul
GSP.RO

Motivul pentru care tatăl lui Mario i-a cumpărat Aston Martin DBS, mașina cu care a făcut accidentul

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții
HOROSCOP

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții