MENIU CAUTĂ

Acuzat că ar fi obţinut foloase necuvenite din vânzări ilegale de terenuri şi case, deputatul Mihail Boldea a fugit din ţară cu maşina

Distribuie

Prima audiere a deputatului Mihail Boldea a avut loc pe 16 martie, atunci când el a refuzat să facă vreo declaraţie. A doua zi, presupuşii săi complici au primit mandate de arestare preventivă, însă procurorii DIICOT Galaţi nu s-au grăbit să ceară nici măcar interdicţie de a părăsi ţara pentru politician, măsură pentru care nu era necesar avizul Parlamentului.
Anchetatorii nu au luat în calcul acest gen de restricţie pe motiv că nu sunt permise de lege două măsuri preventive în acelaşi timp, iar ei ceruseră deja aviz Parlamentului pentru reţinere şi arestare. Boldea anunţase încă de vineri seara că vrea să plece din ţară, dar declaraţiile lui n-au alarmat pe nimeni.

Cătălin Voicu, ţinut în România

Ştiind din propria experienţă de avocat că va urma şi arestarea sa, deputatul a plecat din România la bordul unei maşini, pe la Giurgiu. Ajuns în Turcia, s-a îmbarcat într-unavion ce l-a dus cel mai probabil către o ţară africană, după cum susţin unele surse. Principiul conform căruia nu poţi aplica unui inculpat două măsuri preventive în acelaşi timp, pe care au mizat procurorii în cazul Boldea, nu i-a împiedicat pe anchetatorii anticorupţie, în urmă cu mai bine de doi ani, să-i interzică senatorului Cătălin Voicu, acuzat de presupuse infracţiuni de trafic de influenţă, să plece din ţară. Măsura le-a permis oamenilor legii să strângă probele şi ulterior să ceară judecătorilor înlocuirea ei cu arestul. Boldea a primit aseară mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile.

Şi ei au fentat legea

Mascaţii i-au răscolit casa

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au descins, ieri dimineaţă, la vila din Galaţi unde are domiciliul stabil deputatul Mihail Boldea, la biroul parlamentar, la cabinetul lui de avocatură şi în alte cinci locaţii din oraş, dar şi din Capitală.
Mascații poliției au fost ieri din nou acasă la Boldea pentru a căuta dovezi care să-i ajute în anchetă

La primele ore ale dimineţii, oamenii legii au împânzit strada Arcaşilor din Galaţi, acolo unde locuieşte deputatul fugar, acuzat că ar face parte dintr-un grup infracţional care se ocupa cu ţepe imobiliare.
Anchetatorii au ieşit din clădire cu mai multe cutii conţinând acte şi alte probe, iar după percheziţii, tatăl parlamentarului, care a fost de faţă la descinderi, dar şi fratele mai mic al lui Boldea, de la Bucureşti, au fost chemaţi la audieri la DIICOT Galaţi. Între timp s-a pus sechestru pe bunurile parlamentarului, inclusiv pe cele donate, şi pe conturi.
În vreme ce mascaţii scotoceau de zor casa deputatului, alarma imobilului a pornit şi imediat a ajuns la faţa locului o maşină a firmei de pază. Un agent a sărit gardul pentru a surprinde eventualii hoţi, însă probabil anchetatorii l-au trimis afară, pentru că bărbatul a ieşit la scurt timp escaladând acelaşi gard. (Maria Vlad)
 

Gheorghe BoldeaTatăl şi fratele, acuzaţi de spălare de bani

Gheorghe Boldea (foto), tatăl deputatului, şi Ştefan George Boldea, fratele mai mic al avocatului, au fost puşi oficial sub urmărire de DIICOT Galaţi, fiind acuzaţi de spălare de bani. Cei doi au venit ieri la audieri, iar părintele acuzatului a ieşit din instituţie la câteva minute după ce intrase. Întrebat de jurnalişti unde este fiul său, Gheorghe Boldea a răspuns: ”Eu de unde să ştiu? Eram în relaţii mai reci”. De asemenea, bărbatul a afirmat că nu ştie să fi fost pus sub urmărire.

Citește mai multe despre Mihail Boldea pe Libertatea.

Comentarii