MENIU CAUTĂ
09 Ian. 2013 10:51 , de Alina Guta

Adrian Năstase IESE din ÎNCHISOARE? Află motivul pentru care A PRIMIT AVIZ de ELIBERARE!!

Distribuie

"Inainte de sfârșitul acestei luni, se va pune problema eliberării lui Adrian Năstase. Comisia din penitenciar care se ocupa de eliberarile din penitenciar înainte de termen, de eliberarile conditionate, trebuie să adauge și zilele pe care deținutul le-a câștigat prin muncă. Concluziile comisiei pentru eliberarea înainte de termen sau pentru respingerea cererii de eliberare inainte de termen sunt trimise instanței de executare, în speță Tribunalul București, care hotărăște printr-o sentință", a decalarat Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.
Cum Adrian Nastase a scris trei cărți, dintre care a publicat două în timp ce se afla în penitenciar și le-a ținut deținuților o serie de prelegeri, care ar putea fi considerate tot activitate intelectuală, acesta ar avea dreptul la eliberare.
"Aceasta activitate a fost întotdeauna apreciată, activitatea intelectuală, spre deosebire de alte situatii; a fost apreciată în pentitenciar, fără a mai socoti că a participat la diverse activitati educative", a mai precizat Lucian Bolca, celălat avocat al fostului premier.
În aceste condiții, fostul premier ar României poate cere judecătorilor eliberarea sa condiţionată din penitenciar, astfel că decizia va fi luată de instanță.

Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. În 5 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca cele şapte zile petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, ca urmare a unei tentative de sinucidere înainte de a fi încarcerat, să fie scăzute din condamnare.

 
 
 
 

Citește mai multe despre Adrian Năstase pe Libertatea.

Comentarii