Mergi direct la conținut »
Adriana Dan, eleva din Slobozia care a luat 10 ”pe linie” la bac: "Nu mă așteptam. M-am subapreciat"
Ştiri Libertatea > Ştiri > Adriana Dan, eleva din Slobozia care a luat 10 ”pe linie” la bac: "Nu mă așteptam. M-am subapreciat"

Adriana Dan, eleva din Slobozia care a luat 10 ”pe linie” la bac: „Nu mă așteptam. M-am subapreciat”

Trei absolvente de liceu au reușit, în județul Ialomița, să obțină media 10 la bacalaureat. Una dintre ele este Adriana Dan, elevă la Colegiul Național Mihai Viteazu, din Slobozia. Adolescenta spune că a început să se pregătească pentru acest examen încă din clasa a IX-a și recunoaște că a fost un copil harnic. Chiar dacă spune că nu se aștepta să ia 10 pe linie, este conștientă că fără munca asiduă din ultimii patru ani nu ar fi ajuns aici. Rezultatele la Bacalaureat 2018 au fost afişate miercuri, 4 iulie.

De Cristina Sterian,

Adriana Dan a absolvit cursurile Colegiului Național Mihai Viteazu, din Slobozia. Miercuri, când s-au afișat rezultatele examenului de bacalaureat, fata s-a declarat surprinsă de faptul că a luat 10 pe linie, spunând că ”probabil s-a subapreciat”.

Am luat 10 pe linie, nu mă așteptam, dar se pare că munca mea a fost apreciată. Chiar am învățat și am depus efort. Nu a fost chiar așa greu, pentru că am depus efort din clasa a IX-a, am fost un copil harnic încă de la început și se pare că mi-a reușit”, a spus tânăra de 10.

Cu o privire caldă și un surâs ștrengăresc, care-i adâncește „aerul” copilăresc, Adriana spune, plină de modestie, că nu se aștepta să ia 10 pe linie la examenul de bacalaureat, dar că rezultatele primite astăzi cu mare bucurie au demonstrat că nu a știut să se evalueze în mod just.

După ce am dat probele, m-am simțit un pic ciudat, nu m-am gândit că voi lua 10 curat. M-am subapreciat, așa fac mereu”, mărturisește fata.

”Efortul constant, cel mai important. E greu să înveți totul în ultima clipă”

Când vine vorba despre planuri de viitor, Adriana Dan spune că intenționează să meargă să studieze la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Nu vrea sub nicio formă să devină professor, ci visează la o meserie de traducător.

Am terminat uman, la filologie, de aceea vreau să continui pe partea asta de Litere. Voi da examen la Facultatea de Limbi Străine. Pentru admitere am făcut meditație, pentru bac am învățat singură, am avut profesori buni care ne-au îndrumat bine”, povestește Adriana.

Fata mărturisește că are și un secret pentru rezultatul de excepție obținut: ”Efortul constant cred că este cel mai important. E greu să înveți totul în ultima clipă”.

În județul Ialomița, rata de promovare la examenul de bacalaureat este de 62.75 la sută, cu circa 11 procente mai mic decât anul trecut, când au promovat, înainte de contestații, 73.72 % dintre liceeni. Trei elevi, între care și Adriana Dan, au reuțit să obțină media maximă în acest județ.

Citește și: Primarul din România care a tăiat salariile cu 20%, inclusiv pe al său. Cum motivează decizia

Close
Închide
  Close