El a explicat de ce a revenit în prim-plan această licitație trucată. „Pentru că este o licitație în derulare, a adăugat el. M5 nu a fost dată in folosință nici până acum, iar cartierul Drumul Taberei este în continuare un cartier cu 300.000 de oameni izolați.

„Ambasadorul spaniol nu apare cu nume si prenume în licitația trucată de la Metrorex, dar apare în discuțiile din stenograme. Acestea au avut loc pe vremea cand Klaus Iohannis a devenit președinte, iar guvernul era condus de Victor Ponta”, a precizat Cătălin Tolontan.

Vorbim de o licitație trucată de 300 de milioane de euro, pentru ca oamenii să înțeleagă care este miza.

Cătălin Tolontan, la „Adriana Nedelea LA FIX”:

Firma spaniolă CAF este una dintre favoritele pentru furnizarea trenurilor de metrou care vor deservi Drumul Taberei.

Mai mulți conducători ai CAF au fost interceptați în 2014 de DNA când primeau informații din Metrorex, trucau licitația pentru cele 51 de garnituri și îl citau pe ambasadorul Spaniei, care îi asigura că, indiferent ce guvern vine, va face plățile către firma CAF.

DNA a avut zeci de probe, înregistrări, fișiere din calculatoarele confiscate, însă nu i-a urmărit penal pe nici unul dintre șefii spanioli care apar în stenograme.

În aceeași emisiune, jurnalista Libertatea Cristina Radu a vorit despre satul albanez Thumanë, care va fi ras de pe fața pământului după ce autoritățile au decis să dărâme toate clădirile rămase în picioare după cutremur.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Puținele construcții rămase în picioare după seism sunt prea periculoase pentru a mai fi locuite.

„Până acum s-a spus că orașul Durrës a fost afectat cel mai mult, dar acest sat arată ca după război, clădirile fiind foarte afectate. Cele care nu au căzut dunt înclinate sau crăpate”, a spus Cristina Radu, care a precizat că din cei cele 50 de persoane ucise de seismul de acum, jumătate provin de aici.

„Cei ma mulți dintre locuitori au plecat de aici. Au rămas, în schimb cei în vârstă care sunt destul de încăpățânați și nu vor să renunțe la singura lor avere, casa, desi nu mai poate fi locuite. Dar și animalele, pentru că ei trăiesc din agricultură”, a adăugat jurnalista.

Revenind la Durrës, Cristina Radu a afirmat că zona centrală o orașului este dezafectată. Sunt multe ruine, se strânge molozul, iar multe clădiri sunt distruse.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Nu mai e de stat acolo. Unii s-au dus la rude, altii in hoteluri.

Jurnalista Librtatea Cristina Radu:

Între timp, în România, o cabană din Munții Făgăraș a dispărut pur și simplu din acte. Există, dar e ca și cum n-ar exista.

Cum de a fost posibil așa ceva, a explicat – tot la „Adriana Nedelea LA FIX” – Ion Cojocaru, primarul comunei Nucșoara, județul Argeș.

„Cabana a fost transferată de la o firma la alta, până i s-a pierdut urma. Acum, efectiv, nu este a nimăcui”, a spus el, precizând că există totuși o proprietară a terenului pe care se află clădire.

„Acum, cabana există pe un teren revendicat de o persoană, Păun Simona, care a intrat în posesie și acum trăiește în California”, a declarat acesta.

E vorba despre Păun Simona Andreia, domiciliată în Costa Mesa, California, SUA, care deține 774,3 hectare pe munte de circa 20 de ani.

Cabana este pe terenul cuiva și nu o deține nimeni.

Ion Cojocaru, primarul comunei Nucșoara, județul Argeș:

Edilul a negat că era o tabară pentru copii, pe vremea lui Ceaușescu, eplicând că în clădirea cu 10 camere se aduceau îngrășăminte chimice, fiind punctul de distribuție pentru golurile alpine.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

Acum, referitor la rezolvarea acestei probleme a cabanei Malița, primarul susține că singura soluție ar fi ca proprietarea terenului să vândă clădirea sau să o renoveze.

În trecut, Ion Cojocaru a deținut o firmă, care cumpărase cabana, dar ulterior a fost preluată de o altă firmă și a lăsat-o în paragină după ce a intrat în faliment.

„Când eram acționar la firma care a cumpărat-o, am vrut să facem un punct turistic, cu posibilitatea de a schia în zonă”, a declarat primarul comunei Nucșoara.

Ion Cojocaru, primarul comunei Nucșoara, județul Argeș

Ion Cojocaru a fost acționar la firma Gater Elen Company SRL, cea care a cumpărat cabana Malița, prin licitație, în 1997-1998.

În 2008, firma Gater Elen a fost preluată de noi acționari, cunoscuți în Argeș drept “Cartelul de la Mărăcineni”.

Presa știe ceva, mai mult nu pot să vă spun.

Ion Cojocaru, despre “Cartelul de la Mărăcineni”:

În 2010, noii acționari au falimentat SC Gater Elen și au mutat patrimoniul firmei pe o altă societate, fără să înregistreze cabana Malița în evidențele de la Primăria Nucșoara.

Despre acest subiect a vorbit și Constantin Țăposu, reprezentant al Asociației „Om pe Munte”.

Din păcate, nu este singura, iar de multe ori rețeta pare aceeași în felul în care au ajuns aceste cabane montane”, a spus el.

„Noi ne cam luptăm de 5 ani să aducem la viață adăposturi montane. E ușor cu cele care sunt pe domeniul statului, pentru că am găsit înțelegere la autorități, dar la cabane ne-am izbit de aces lucru… proprietari dezinteresați sau necunoscuți”, a explicat Constantin Țăposu.

O cabana nu aduce profit, dar ar fi un exercițiu extraordinar de imagine pentru România, pentru că munții noștri sunt străbătuți de mulți turiști străini.

Constantin Țăposu, Asociația „Om pe Munte”:

Degradarea cabanei Malița s-a accentuat în ultimii 20 de ani, după ce a fost transferată din patrimoniul de stat și preluată de firme private.

Cabana Malița a fost construită în anii ’70 și a aparținut de fosta Întreprindere pentru Îmbunătăţirea şi Exploatarea Pajiştilor Argeş.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ:

Citeşte şi:

Bucureștenii au decis: ea este cea mai frumoasă casă din oraș! Se află în aceeaşi curte cu Palatul Cantacuzino

Explicațiile fostului primar despre dezastrul de la CS Petrolul Ploiești. „Ministerul Tineretului se opune descentralizării pentru că scade numărul de directori”

Procesul Colectiv s-a încheiat după 3 ani. Instanța urmează să se pronunțe peste o săptămână

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile