De Adrian Ilie,

”Cred că aici s-a creat și un fenomen după modelul Arad, poate pe undeva a fost un fenomen exagerat. Mă refer la reacția elevilor și părinților, vizavi de procesul de dezifecție și cazurile de intoxicare. Au fost asistați medical 23 de elevi, dintre care 18 au fost duși la spital unde li s-a acordat sprijinul de specialitate, niciunul dintre acești nefiind diagnosticat cu intoxicație”, a declarat Roxana Cercel, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

Cred că a fost un fel de panică, o sperietură. Mă gândesc – nu știu – ținând seama de rapoartele și informațiile pe care le am (…) Diagnosticul de intoxicare nu a fost confirmat de medici.

Roxana Cercel, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean

Un alt indiciu în favoarea acestei ipoteze este că elevii din tura de dimineață a școlii nu au acuzat niciun fel de simptome, deși în cazul lor trecuse mai puțin timp de la efectuarea dezinfecției.

”A doua zi, copiii din tura de dimineață nu au avut probleme, copiii din tura a doua au acuzat neplăceri în procesul de respirație. După ce s-au realizat măsurători de ISU și de echipe de la Ministerul Sănătății se pare că parametrii folosiți au fost corecți, nu s-au înregistrat depășiri valorice ale substanțelor folosite, dar este posibil ca unii copii să fi fost mai sensibili și să fi resimțit efectele”, a spus Cercel.

Ea a precizat că, până acum, nu sunt indicii că există o culpă a conducerii școlii care ar fi respectat procedurile privind igienizarea.

”Așteptăm rapoartele DSP și ale celor care urmăresc firma care a făcut lucrările. Conducerea școlii a respectat întrutotul prevederile legale în situația dată”, a conchis Cercel.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor