De fapt, ce este de făcut? În ultimul an, salariile personalului medical au crescut. Îl merită toată lumea?

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București:

„Am primit imaginile cu multă dezamăgire. Acest tip de comportament pune într-o lumină medicală activitatea colegilor noștri. Noi ne delimităm de comportamentul celor 3 infirmiere. Nu putem tolera. Mâine se va întruni comisia de disciplină, iar măsurile vor fi luate în funcție de gravitatea faptelor comise.

Anul trecut, au fost cercetate mai mult de 40 de persoane care au încălcat regulamentul spitalului și au fost sancționate de la avertisment scris, sancțiune din salariu pe 3 luni și unii din ei cu desfacerea contractului de muncă.

Conform Codului muncii, după ce se va analiza atitudinea fiecăreia în comisie, colegii mei vor face propuneri și vor răspunde disciplinar.

Infirmierele sunt cu vechime de peste 6 ani și nu ne-am fi așteptat din partea lor la un asemenea comportament impardonabil.

Până la apariția imaginilor, nu am primit nicio sesizare cu privire la comportamentul domniilor lor.

Nu vor fi măsuri ușoare pentru ele. Vom putea merge până într-acolo încât să li se desfacă contractul de muncă.

Cei doi pacienți sunt oameni fără adăpost aduși în spital tocmai de personalul medical pentru a li se acorda îngrijirile medicale necesare. Erau în fața spitalului și au fost aduși de colegi ai doamnelor. Din acest motiv nu înțelegem această atitudine agresivă.

Pacienții să facă o sesizare în scris, pentru că numai așa putem demara o cercetare disciplinară și le putem sancționa.”

Emisiunea completă


„Adriana Nedelea LA FIX” este emisiunea de știri, evenimente și investigații difuzată live pe site-ul Libertatea zilnic, de luni până vineri.

De două ori pe zi, la 10.30 și la 16.00, jurnalista Adriana Nedelea, cunoscută de la Realitatea și Digi24, dezvăluie și explică știrile zilei pentru publicul Libertatea.  


Citește și:

VIDEO ȘOCANT | Infirmiere de la Spitalul Universitar din București filmate când loveau și înjurau pacienți: „Dacă mai scoți mâna, să dea dracu dacă nu ți-o tai”

Serena Williams - Maria Sharapova, meciul șoc de la US Open. „Nu voi mai pierde vreodată în fața acelei ticăloase!”
GSP.RO

Serena Williams - Maria Sharapova, meciul șoc de la US Open. „Nu voi mai pierde vreodată în fața acelei ticăloase!”