De Mihai Niculescu,

A scos mesele de studiu pe holul bibliotecii, ca să atragă atenția asupra condițiilor improprii de studiu pentru elevi, taxelor de acces și orarului restrictiv. Organizarea și cadrul legislativ este însă marea problemă, consideră profesorul Gramatovici.

„Nemulțumirirle sunt în primul rând ale studenților și protestul este un gest de solidaritate” a spus Radu Gramatovici în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

El a punctat că accesul la bibliotecă este foarte dificil, ceea ce arată că nu este înțeles rolul pe care îl are în procesul de educație. Pe lângă problemele legate de program, studenților li se percepe și o taxă.

„Principiul e problema, principiul accesului gratuit, este o taxă percepută studenților, nu este mare, este principiul în sine dar sunt studenți care consideră un abuz și nu își fac abonament. Orarul nu contează dacă îl prelungim, trebuie să fie permanent. Nu poți să intri în bibliotecă decât dacă e cineva acolo, e în contradicție cu principiile de învățământ. Situația s-ar rezolva cu un sistem de acces pe cartelă, e vorba de înțelegerea rolului pe care trebuie să-l aibă biblioteca într-o facultate” a explicat Gramatovici.

Citeşte şi:

Sute de mii de români din Marea Britanie, spectatori la alegerile cruciale care le vor schimba viața. ”Mulți vor să plece de aici, nesiguranța îi sperie. Toți vom fi afectați de Brexit”

VIDEOREPORTAJ | Vă mai amintiți cum bântuiam, civili și militari nepregătiți, pe străzi în decembrie 1989? Am avut același sentiment însoțind o echipă de geniști irakieni prin ruinele din Mosul

1 din 5 români a avut o rudă diagnosticată cu cancer, la un moment dat. Doctoriță bolnavă: ”Cancerul la sân e atât de frecvent încât dacă ar fi fosforescent, am trăi ca printre licurici”

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează