De Cristian Anton,

”Mai sunt 6 copii internați la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” și 3 la Spitalul ”Marie Curie”. În prezent, Ministerul Sănătății se află în control la Giurgiu, la firmă, în paralel cu ancheta penală a poliției. Când o să avem mai multe detalii, o să vi le dăm”, a spus Nelu Tătaru.

Secretarul de stat a precizat că nu se știe exact ce subtsanțe s-au folosit și că se așteaptă rezultatele anchetei.

”Încă nu avem raportul final, nu știm dacă s-au folosit două substanțe. Se lucrează la identificarea substanțelor, la diluție și la modul de folosire a lor.

Sunt discuții cu directorul școlii, precum și cu autoritatea locală”, a mai spus Nelu Tătaru la Adriana Nedelea LA FIX.

Potrivit acestuia, ”firma trebuie să prezinte un protocol după această dezinsecție și dezinfecție. Protocolul pe care l-am văzut noi într-o primă instanță spunea că 6 ore să nu se deschidă geamul, să nu se spele, în condițiile în care am văzut ceva date de identificare a substanței ca având timp de expunere maxim două ore.

Sunt lucruri pe care le putem spune foarte clar la sfârșitul anchetei”.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în urma incidentului de la școala 133 din Capitală.

Marți, 24 de copii au ajuns la spital cu probleme respiratorii după ce în unitatea de învățământ au avut loc operațiuni de dezinfecție și dezinsecție. Operațiunile de igienizare au fost efectuate de firma SC Deratizare şi Dezinsecţie.

Citeşte şi:

Lucrările pentru salvarea oamenilor din Cumpăna au fost sistate cu totul, ieri, la o zi după ce Libertatea a filmat la fața locului!

România satelor sărace care primesc bani pentru cinematografe. Primar: „De râsul curcilor. O să mergem la film prin noroaie!”

În România se iau măsuri împotriva coronavirusului. Aeroporturile, în vizor. Ce spun specialiștii

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre