De Daria Maria Diaconu,

„Experiența noastră spune spune că principala cauză a accidentelor în România este că cei de la volan, dar nu numai, toți participanții la trafic, nu conștientizează pericolul la care se expun (…)

Doar 10-15% dintre accidentele grave sunt făcute de teribiliști, restul 85% sunt produse de șoferi teoretic responsabili, teoretic corecți înviața socială, dar care ignoră anumite lucruri banale, nu păstrează distanța, discută în mașină etc. Telefonul mobil e nr. 1 ca și cauză reală a accidentelor, a depășit alcoolul (…) Asistăm și la aceste accidente curioase, mașini care intră pe contrasens fără niciun motiv”, a declarat Titi Aur

Titi Aur a fost întrebat despre accidentul în care a fost implicat fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu, în data de 26 decembrie, în Cotrmeana, accident soldat cu moartea a două persoane.

„E foarte greu să spun eu ce s-a întâmplat, anchetatorii vor stabili. Oricum este un lucru curios și trebuie să știm, și acum vorbesc de cazul general, când merg pe stradă trebuie să fiu atent pentru că asta înseamnă conducere defensivă. Defensiv înseamnă să te aperi, să te aperi de ce poți să greșești tu, dar și de ce pot să greșească alții. Să mă gândesc în fiecare moment că ar putea ca unul să intre în depășire, ca unul să intre pe contrasens sau unul să nu-mi acorde prioritate sau să-mi sară în față un copil, un animal…”, a afirmat pilotul.

Titi Aur a recomandat șoferilor să conducă defensiv:

„Dacă vom respecta regulile de circulatie, conducere defensivă și de bun simț vom circula in siguranță (…) Nu avem drumuri suficient de multe, de mari, de largi, nu avem autostrăzi, ce să facem, să murim? Drumurile trebuie să evolueze, să se ocupe guvernanții, dar asta nu înseamnă că noi trebuie să murim până atunci. Trebuie să avem atitudine corectă, defensivă, să conducem defensiv”.

Citeşte şi:

Când toată lumea fugea de inundații, doi cercetători, un elev și un inginer silvic au descoperit la Piatra Neamț singura statuetă paleolitică intactă găsită în Europa în ultimii 100 de ani

18 procurori s-au înscris pentru șefia parchetelor. Cătălin Predoiu: „Sunt mulţi candidaţi”

Ce i-ar fi spus Emil Constantinescu unui fost ambasador SUA: ”Românii nu sunt ca negroteii voștri”

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală