Mergi direct la conținut »
Aeroportul din Iași, blocat din cauza viscolului. Niciun avion nu poate ateriza sau decola. Întârzieri pe Aeroportul Otopeni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Aeroportul din Iași, blocat din cauza viscolului. Niciun avion nu poate ateriza sau decola. Întârzieri pe Aeroportul Otopeni

Nicio cursă nu poate decola sau ateriza, vineri, pe Aeroportul din Iași din cauza ninsorii și a vântului care suflă cu putere. Din acest motiv, două curse au fost anulate, iar alte două au fost amânate.

Zborurile pe Aeroportul din Iași au fost suspendate deoarece ninsorile abundente și vântul puternic fac imposibilă desfășurarea activităților aeroportuare.

Cursa care urma să ajungă la Iași de la Bruxelles la ora 12:10 a fost anulată. Aceeași decizie a fost luată în cazul zborului de la Londra (ora 13:20)

De asemenea, alte două curse care urmau să aterizeze din Otopeni sunt amânate, relatează Mediafax.

„În momentul în care vremea va permite şi se comunică reluarea curselor, toată tehnica din dotare va fi antrenată în procesul de deszăpezire a suprafeţelor de mişcare”, au precizat reprezentanţii Aeroportului Iaşi, conform sursei citate.

De asemenea, avioanele care decolează de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (Otopeni) pot înregistra întârzieri de 30-45 de minute, a anunțat Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Zborurile au întârzieri nu din cauza vremii, ci a faptului că aeronavele trebuie degivrate. Este vorba despre avioane care au stat peste noapte pe aeroport și au fost acoperite cu zăpadă, notează sursa citată.

Județele Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi sunt vizate de un cod galben de viscol. Atenționare a intrat în vigoare joi seara și este valabilă până vineri, la ora 12.

sursă foto: Ziarul de Iași


Citește și Prin țevile ruginite ale RADET se scurg 200.000 € zilnic! Avem documentul care arată colapsul Regiei de distribuție a agentului termic


 

Close
Închide
  Close