Cu rădăcini în sportul de performanță, tehnologia oferă o evaluare precisă a disfuncționalității biomecanice corporale a pacientului și determină apoi programe de recuperare personalizate, confortabile și eficiente, cu rezultate rapide și de durată.

 

65 – 70% din populația adultă suferă de dureri de spate

Mai mult, în prezent, în țările industriale, 6 din 10 adulţi cu vârsta de peste 65 ani, fără simptome, aleşi aleator, pentru un examen de RMN, au hernii de disc?

Pentru a sta corect în poziţia așezat, forța necesară menținerii unei posturi corecte a coloanei vertebrale este de 3 ori mai mare decât în poziția în picioare!

Statul pe scaun produce dezechilibre majore în musculatura de susținere a coloanei vertebrale, dezechilibre care stau la baza afecțiunilor degenerative care se asociază cu vârsta. Astfel, sunt afectați în mod dureros nervii membrelor inferioare, precum și nervii care controlează funcțiile de excreție și sexuale.

 

BackFix poate fi utilizată cu succes pentru depistarea și tratarea dezechilibrelor musculaturiii de susținere a coloanei vertebrale (cele din perioada creșterii, dar și probleme deteminate de activitatea statică, alternată accidental cu momente de solicitare dinamică intensă), pentru recuperarea în afecțiuni discale cum ar fi protruzii discale, hernia de disc intervertebral, modificari ale grosimii discurilor, degenerări ale discurilor sau afecțiuni sportive.

“BackFix se adresează atât musculaturii mici, profunde, paravertebrale, cât și celei superficiale, reprezentate de grupele musculare mari ale trunchiului și centurilor pelvină și scapulo-toracică. Monitorizarea computerizată precisă, cu feedback în timp real, alături de acționarea țintită la nivel cauzal și simptomatic duce la rezultate rapide și stabile în afecțiuni precum: discopatiile vertebrale, herniile de disc, deviațiile de coloană vertebrală, dar și perturbările de postură.

Experiența acumulată în utilizarea metodei evidențiază faptul că 90% dintre herniile de disc pot fi tratate cu succes cu BackFix!”, explică Daniela Schor, kinetoterapeut.

Procedura duce la o diagnoză performantă și precisă, contribuind la un proces rapid de recuperare, cu stabilitate mare în timp. În timpul tratamentului se exercită un control neuro-muscular al mișcării, în timp real, ceea ce duce la o precizie crescută a actului kinetoterapeutic și o mai bună eficiență a procesului recuperator.

Evaluare şi tratament

Protocolul de evaluare a pacientului include măsurători computerizate inițiale, în urma cărora se obțin determinări precise ale dezechilibrelor funcționale biomecanice musculo-articulare, pe baza cărora se creează programul personalizat de tratament. Evoluția procesului de recuperare este evaluată prin măsurători intermediare și finale, care permit stabilirea momentului optim pentru încheierea acestuia.
Daniela Schor adaugă: ”În plus, atunci când  pacienții vin cu dureri mari, se evaluează pragul dureros pentru fiecare mișcare, un indicator foarte important pentru pacient, care permite procesului recuperator să ofere cel mai bun raport între eficiență și confort.”, ajutând astfel la depășirea cu success a acestei faze deosebit de dificile a tratamentului.

În funcție de valorile măsurate și cele de referință, pacienții sunt încadrați apoi în zone specifice: de echilibru, de predispoziție sau cronice și subacute, definite prin rapoarte de proporționalitate și nivele de energie la care se poate realiza echilibrul muscular. Astfel, există:

Zona (1), subacută – deși are dureri mari, pacientul poate totuși să se deplaseze pentru a începe procedurile de recuperare medicala.

Zona (2), de predispoziție sau cronică – caracterizată prin capacitate de lucru pentru un timp limitat, capacitate redusă de menținere a posturii în poziția în picioare sau șezând, urmată de oboseală, de acentuare a curburilor, consolidarea unui patern de postură vicios, de nevoia de așezare la orizontală; risc de recidivă în zona subacută.

Zona (3), de echilibru – se caracterizează prin: capacitate de lucru îndelungat în poziția în picioare sau pe scaun, cu păstrarea posturii corecte făra a se resimți oboseala. După ce ajung în această zonă, majoritatea pacienților își reiau cu succes activitățile sportive preferate – drumeții, schi, tenis etc.

 

“O atenție crescută trebuie acordată pacienților aflați în zona recidivantă sau cronică! Este o zonă capcană, iar cu metodele clasice, tratamentul de recuperare este oprit din cauza dispariției durerii. Această întrerupere prematură generează recidive foarte frecvente; dar pot fi evitate cu ajutorul BackFix, deoarece tehnologia avertizează că procesul de recuperare nu este terminat.”, spune Schor.

 

Programele sunt personalizate pe baza măsurătorilor computerizate ale coloanei vertebrale, în funcție de istoricul bolii pacientului, starea lui actuală determinată prin examen clinic (postură, deficiențe funcționale, limitări) și date personale (vârstă, sex, înălțime, greutate, compoziție corporală, nivel de protecție antioxidantă).

 

În cadrul procesului de recuperare se monitorizează cu precizie parametri biomecanici precum: mobilitatea coloanei vertebrale, forța, lucrul mecanic și rezistența musculară, astfel încât pacientul să nu simtă durere, iar progresul să fie cât mai rapid.

BackFix permite un control precis asupra procesului recuperator și o reducere a timpului de recuperare, față de kinetoterapia traditională. Rezultatele rapide se datorează integrării sarcinii musculo-articulare, cu posibilitatea de a face vizibile și măsurabile aspecte complexe ale controlului mișcării. Iar combinarea cu celelalte proceduri terapeutice recomandate personalizat accelerează procesul de revenire la normal.

 

Eliminarea durerii este doar începutul procesului recuperator. Faza ulterioară este restabilirea controlată a echilibrelor funcționale musculo-articulare ale coloanei vertebrale (sau altor segmente). Astfel, zona afectată este solicitată optim, în diferitele faze ale recuperării, pentru o revenire rapidă la normal, fără sechele și cu reducerea la minim a riscului de recidivă.

 

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
PARTENERI - GSP.RO
Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
IREAL! Averea strânsă de Nadia Comăneci după ce s-a mutat în SUA. Americanii sunt uimiți
Playtech.ro
IREAL! Averea strânsă de Nadia Comăneci după ce s-a mutat în SUA. Americanii sunt uimiți
Poliția Română face 1.828 de angajări prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, 645 de posturi de ofițeri scoase la concurs | Calendarul probelor
Observatornews.ro
Poliția Română face 1.828 de angajări prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, 645 de posturi de ofițeri scoase la concurs | Calendarul probelor
Horoscop 23 septembrie 2021. Săgetătorii trebuie să dea curs invitațiilor care vin de la prieteni
HOROSCOP
Horoscop 23 septembrie 2021. Săgetătorii trebuie să dea curs invitațiilor care vin de la prieteni
Căsătoriți pe nevăzute”. George și Cristina s-au căsătorit, în ciuda criticilor părinților ei
Știrileprotv.ro
Căsătoriți pe nevăzute”. George și Cristina s-au căsătorit, în ciuda criticilor părinților ei
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Telekomsport
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Adidas Originals lansează - Forum, o nouă colecție pentru toamnă-iarnă
PUBLICITATE
Adidas Originals lansează - Forum, o nouă colecție pentru toamnă-iarnă