„PNL susţine familia şi creşterea natalităţii. Tocmai de aceea, am iniţiat o propunere legislativă prin care urmărim să încurajăm acele familii care îşi doresc copii, dar care de multe ori sunt descurajate de costurile ridicate pentru angajarea unor bone, în contextul în care ne confruntăm cu o lipsă acută de creşe şi grădiniţe pentru copiii de vârstă preşcolară (…) Singura soluţie este să le oferim sprijin financiar acelor părinţi aflaţi în dificultate pentru a-şi putea angaja o bonă”, afirmă deputatul liberal Florin Roman.

El arată că, potrivit proiectului, pot beneficia de ajutor pentru plata bonelor categoriile de persoane ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depăşesc 3.500 lei, iar suma propusă a fi acordată se va stabili în mod diferenţiat, variind între 250 de lei şi 710 lei pentru fiecare copil de vârstă antepreşcolară.

De acest sprijin financiar va putea beneficia părintele sau reprezentantul legal la care copilul locuieşte în mod statornic şi care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv de până la trei ani în cazul copilului cu handicap.

„Adoptarea acestei propuneri legislative va reprezenta, de fapt, o investiţie în viitor prin susţinerea familiei şi prin creşterea natalităţii. Consider că România are nevoie de o strategie pe termen lung, precum şi de politici de dezvoltare a serviciilor sociale în vederea stimulării natalităţii, cu respectarea şi promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului”, mai spune Roman.

Citeşte şi:

10 modificări aduse de noua lege a pensiilor. Dacă angajatorii nu plătesc impozitele, perioada se pierde!

De ce să nu munceşti la negru

Proiectul lui Dragnea pentru mame a fost depus în Parlament. Se aplică doar celor care prestează activităţi independente şi din agricultură

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste