În prima dezbatere prezidențială, Donald Trump a făcut o afirmație care a atras din nou atenția asupra averii sale. Hillary Clinton l-a atacat pe republicanul care nu vrea să-și facă publică declarația de venit, încălcând astfel o tradiție.

“ Poate că nu este atât de bogat pe cât susține. Are datorii de 600 de milioane de dolari către băncile străine… Sau poate că nu vrea ca poporul american să știe că nu a plătit taxe pe venit”, a afirmat candidata democrată.

“Asta mă face deștept!”, a intervenit Donald Trump, care ulterior a fost întrebat de jurnaliști dacă a vrut cumva să afirme că nu a plătit taxe. A negat, însă, această ipoteză.

Citește și: New York Times: Donald Trump ar fi evitat să plătească taxe timp de 18 ani

La câteva zile de la dezbatere, jurnaliștii de la The New York Times au publicat un document care indică faptul că miliardarul republican s-a folosit de o deducere fiscală substanţială, după ce a raportat o pierdere de 915 milioane de dolari. În acest fel, miliardarul a evitat să plătească taxe pe venit echivalente în perioada 1995-2013, transmite BBC.

Declaraţia de avere a miliardarului din urmă cu 21 de ani nu a fost niciodată făcută publică, tocmai pentru că ar demonstra deducerea fiscală extraordinară de care acesta a profitat la începutul anilor ’90 după ce aproape şi-a falimentat cele trei cazinouri din Atlantic City.

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan
Recomandări

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan

Donald Trump a refuzat să comenteze cu privire la publicarea documentelor, în vreme ce campania republicanului a publicat o declaraţie prin care nici nu este confirmată, nici nu este infirmată pierderea de 916 milioane de dolari.

Donald Trump susținut de aliați în scandalul taxelor

Aliații miliardarului republican i-au luat acestuia apărarea la posturile de televiziune americane. Guvernatorul New Jersey, Chris Christie, a susţinut că investigaţia jurnaliştilor de la NY Times este ”o poveste foarte bună”, deoarece demostrează ”geniul” de care a dat dovadă miliardarul republican.

Republicanul Christie a precizat că documentele subliniază cele mai bune calităţi ale lui Donald Trump în ceea ce priveşte reducerea taxelor pentru muncitorii americani.

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani
Recomandări

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

Citește și: Donald Trump este acuzat că a făcut afaceri în Cuba, când acest lucru era interzis

Fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani, cunoscut drept un consilier apropiat al prezidenţiabilului republican, a declarat că acesta este un adevărat ”geniu” dacă a evitat plata taxelor federale pe venit pentru o perioadă atât de lungă de timp.

”Mulţi americani care sunt săraci exploatează lacunele din legislaţia fiscală şi nu plătesc absolut deloc taxe. Acestea sunt lacunele legislative”, a declarat Giuliani.

Donald Trump a răspuns pe Twitter în acest scandal

Republicanul a răspuns pe Twitter la acuzațiile celor de la New York Times și a încercat să minimalizeze ancheta.

”Cunosc legislaţia noastră fiscală mai bine decât oricine altcineva, care a candidat vreodată pentru poziţia de preşedinte şi sunt singurul în măsură să corecteze taxele”, a susţinut republicanul.

Citește și: Donald Trump – miliardarul. Miturile și realitățile despre averea candidatului republican

Totodată, un avocat al miliardarului a trimis un e-mail jurnaliştilor, în care a susţinut că publicarea documentelor este ilegală pentru că Trump nu a autorizat personal o declaraţie de avere. Avocatul i-a ameninţat pe jurnalişti cu iniţierea unei acţiuni legale.

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă