MENIU CAUTĂ
24 Aug. 2018 13:24

Amenzile de circulație pot fi plătite la jumătate în 15 zile lucrătoare. Sancțiunile nu vor mai putea fi achitate direct la polițist

Distribuie

Ministerul de Interne a anunțat că, începând de vineri, 24 august, amenzile de circulație pot fi plătite la jumătate în 15 zile lucrătoare, în loc de 48 de ore de la data comunicării procesului verbal. Șoferii e bine să știe că tot începând de astăzi amenzile nu vor mai putea fi plătite direct agentului constatator.

Informația despre modificarea termenului în care șoferii pot plăti amenzile de circulație la jumătate a fost publicată pagina oficială de Facebook a Ministerului de Interne.

„De astăzi, amenzile contravenționale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal (în loc de 48 de ore).

Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veți putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei.

Și tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la polițist… eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetățean și polițist!”, este anunțul publicat de MAI.

Pe 20 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale. Iniţiativa legislativă prin care amenzile de circulaţie pot fi plătite la jumătate în 15 zile lucrătoare a fost depusă în aprilie de deputatul PSD Ionela Dobrică.

Inițiatoarea proiectului legislativ a susţinut că, în acest fel, vor creşte încasările la bugetele locale.

„Cred că acest termen rezonabil de 15 zile va produce încă două efecte benefice, pentru că, pe de o parte, mărirea termenului de plată a contravenţiilor de la 48 de ore la 15 zile va stimula persoanele care primesc amenzi să le achite, iar pe de altă parte, vor fi evitate numeroase confuzii care se fac în acest moment în calcularea şi aplicarea amenzilor. Este o măsură prin care venim atât în sprijinul autorităţilor publice, cât şi în sprijinul oamenilor de bună-credinţă, care doresc să plătească amenda redusă, însă se pot confrunta cu dificultăţi materiale”, spunea Ionela Dobrică.

 


Citește și VIDEO / Un compozitor român a făcut o descoperire inedită. Gândurile produc sunete și se pot transforma în muzică!


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii