MENIU CAUTĂ

VIDEO LIVE / Ana Călugăru, PR manager eJobs: De multe ori este mai rentabil un post în România decât o poziție similară în străinătate

Distribuie

Ana Călugăru, PR manager eJobs, a făcut joi radiografia salariilor din România, pe meserii și județe, în cadrul interviurilor Libertatea Live. Aceasta a afirmat că de multe ori este mai rentabil un post în România decât același loc de muncă peste hotare, dacă punem la socoteală costul vieții.

Aceasta a prezentat rezultatele Paylab privind salariile pe care le primesc românii în mai multe domenii, respectiv comerț, IT, publicitate, marketing, transporturi sau turism.

Potrivit informațiilor prezentate, salariile variază în funcție de mai multe condiții, precum experiența, studiile, starea firmei, dar și orașul sau comuna unde locul de muncă este disponibil.

Ana Călugăru a afirmat că de multe ori este mai rentabil un loc de muncă în România decât același post peste hotare deoarece trebuie luat în seamă costul vieții, adică cheltuielile de zi cu zi.

Paylab, comparatorul de salarii

Reamintim, Paylab este un comparator de salarii lansat de către eJobs în urmă cu câteva săptămâni.

Potrivit Anei Călugăru, aproape 30.000 de români au folosit platforma pentru a verifica dacă sunt plătiți peste sau sub media sectorului în care lucrează.

Oficialul eJobs arată că datele vor deveni tot mai relevante pe măsură ce tot mai mulți oameni își introduc salariile. Informațiile nu sunt stocate pe site decât un an pentru a fi cât mai aproape de realitate.

Citește mai multe despre paylab pe Libertatea.

Comentarii