Mergi direct la conținut »
PressOne: Ministrul Educației Ecaterina Andronescu spune că școlile doctorale de la SRI și Poliție ar trebui închise. "Dar nu eu iau decizia"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > PressOne: Ministrul Educației Ecaterina Andronescu spune că școlile doctorale de la SRI și Poliție ar trebui închise. "Dar nu eu iau decizia"

PressOne: Ministrul Educației Ecaterina Andronescu spune că școlile doctorale de la SRI și Poliție ar trebui închise. „Dar nu eu iau decizia”

Emilia Șercan, jurnalist cu cele mai multe investigații în zona de doctorate false, i-a luat un interviu ministrului Educației în publicația clujeană PressOne. Ziarista a dat câteva exemple referitoare la densitatea lucrărilor de diplome plagiate din cadrul academiilor instituțiilor de forță ale statului.

Iată pasajul din interviul publicat în PressOne:

Emilia Șercan, PressOne: − În momentul de față, 45 din cele 85 de teze de doctorat susținute la Academia SRI sunt plagiate. 40 de teze și le-au reclamat singuri la CNATDCU. La Academia de Poliție sunt în analiză 55 de teze cu suspiciune de plagiat. Aceste două școli doctorale pot primi acreditare pentru a mai funcționa?
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu: − Aici exprim un punct de vedere personal, pentru că ARACIS-ul trebuie să vină și să spună analizând fiecare criteriu. Mie mi se pare inacceptabil ca o astfel de școală să mai funcționeze, în condițiile în care au asemenea situații.

−Pe criteriile acestei metodologii, aceste două școli vor mai putea funcționa?
Categoric, nu.

− Deci, este de așteptat ca, în baza acestei metodologii, școlile doctorale de la Academia SRI și de la Academia de Poliție să se închidă.
− Eu am spus ce aș face eu, dar nu eu dau verdictul, ci ARACIS. Pe vechea metodologie, plagiatul nici nu era luat în considerare. Era bine?
Toate tezele sunt verificate pentru similitudine, iar dacă nu avem o formă de verificare, ce pretenții să mai avem?

Citește tot interviul pe PressOne.

Foto principală: HEPTA

Close
Închide
  Close