“După 1 iunie, la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare (n.r. – începe testarea). Avem opt regiuni de dezvoltare. La nivelul fiecărui judeţe, la nivelul fiecărei grupe de vârstă se iau eşantioane şi se testează. Este un studiu de seroprevalenţă. Se fac teste imunologice şi vom vedea din fiecare grupă de vârstă cam care este procentajul în care persoanele din România s-au imunizat şi prezintă anticorpi”, a declarat Nelu Tătaru, luni la Digi 24.

Ministrul sănătății a vorbit de testarea imunologică încă de la începutul lunii mai. Acesta a spus că testarea are un rol esențial în pandemie, pentru că arată procentajul persoanelor din România care s-au imunizat.

“În momentul în care avem această evaluare, putem spune cam ce procent din populaţia României s-a imunizat şi putem previziona şi o evoluţie ulterioară a acestei pandemii, dacă vom avea spre toamnă o curbă sau vom avea o creştere uşoară, lentă şi o trecere de tip epidemic ca o gripă sezonieră”, a  mai explicat ministrul.

Nelu Tătaru a spus că acest studiu de prevalenţă va fi făcut de Ministerul Sănătății împreună cu INSP.

“Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Centrul Naţională de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, ca în orice pandemie, fac acest studiu de seroprevalenţă. Facem un studiu care se face la trei luni, la şase luni, la nouă luni, în care facem evaluarea populaţiei României, evaluarea unei ţări la trecerea printr-o pandemie. Este un studiu pe care ni-l asumăm”, a conchis Tătaru.

Citeşte şi:

Ce spune Raed Arafat despre luarea temperaturii la intrarea în magazine sau în instituții: „E un lucru normal și poate fi făcut de oricine”

Ministrul Sănătății, prima reacție după izbucnirea focarului de infecție de la Spitalul din Rădăuți: ”În această perioadă o să vedem o creștere a numărului de cazuri”

Legătura dintre COVID-19 și o boală inflamatorie la copii este aproape certă, dar tabloul general arată că nu trebuie să ne panicăm

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit