Mergi direct la conținut »
Apartamente de vânzare București: Tot ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi o locuință pentru a o închiria (PUBLICITATE)
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Apartamente de vânzare București: Tot ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi o locuință pentru a o închiria (PUBLICITATE)

Apartamente de vânzare București: Tot ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi o locuință pentru a o închiria (PUBLICITATE)

Investițiile imobiliare sunt una dintre cele mai profitabile afaceri de pe piața din România, iar Bucureștiul este una dintre cele mai atractive zone pentru investițiile de acest fel.

De ce? Pentru că încă sunt mai mulți dornici de a inchira decât oferta de pe piață, ceea ce face foarte rentabilă achiziționarea unei locuințe în scopul închirierii și revânzarii apartamentului pe termen lung.

Cumpărarea unui apartament pentru a-l da spre închiriere a devenit o alternativă la plasarea banilor în bănci, fonduri de investiții sau pensii, fiind mai sigură, mai ușoară și mai profitabilă.

Trebuie să știi că proprietarul este cel care se ocupă de plata ipotecii, a taxelor și costurilor de întreținere pentru apartament. Dar când se termină ratele, în cazul în care ai cumpărat apartamentul prin credit, chiria poate crește, iar profitul va fi mai mare. În plus, proprietatea se poate aprecia în valoare în acest interval.

Ce să urmărești când vrei să cumperi un apartament pentru închiriat:

Investițiile în locuințe urmăresc alte principii decât alegerea unei locuințe proprii și, ca în orice business, trebuie avut în vedere publicul țintă, potențialii clienți și nevoile acestora.

Anul construcției, localizarea dar și vecinătățile sunt factori importanți pentru chiriași, dar și pentru că investitorul să aibă profit cât mai mult timp cu putință.

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România
Recomandări

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România

Pentru un investitor, principalele criterii de evaluare a rentabilității unui apartament la momentul achiziționării în scopul închirierii sunt următoarele:

– Prețul de cumpărare vs. valoarea chiriei lunare

– Zona în care este localizat apartamentul

– Anul construcției blocului

– Calitatea construcției ansamblului

– Revalorizarea imobilului pe termen mediu – lung

Astfel, cu cât zona oferă mai multe facilități, este bine cotată și are un renume bun, cu atât locuința va stă mai mult timp ocupată.

Unde să cumperi

Cauți apartamente de vânzare în București, pe care să le poți apoi inchira? Trebuie să știi că zonele cele mai atractive sunt cele din jurul clădirilor de birouri, cele din vecinătatea stățiilor de metrou sau a celorlalte mijloace de transport în comun și zonele centrale.

Chiriașii din aceste zone – în mare parte corporatiști – își doresc să închirieze apartamente aproape de locul de muncă și preferă să ofere un preț mai mare pentru chirie, dar să nu mai cheltuiască alți bani pe combustibil sau mijloacele de transport în comun, cât și să-și reducă timpul petrecut pe drum, înspre și dinspre serviciu.

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma
Recomandări

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma

Zonele cu concentrații mari de clădiri de birouri sunt AFI, Băneasa, Centrul Capitalei, dar și zona de nord, Băneasa și Pipera.

În timp, zonele cu birouri vor varia, pentru că în ultima perioadă se construiesc din ce în ce mai multe astfel de clădiri, însă cele deja existente sunt o asigurare că zona este una bună pentru investiție.

Trebuie să ai în vedere și zonele sigure în București, căutate de chiriași. Studiile recente arată că zonele cele mai sigure sunt cele din partea de nord a Bucureștiului, zonele Primăverii, Herăstrău, Aviației, Băneasa, dar și partea dinspre 1 Mai.

O altă zonă sigură este zona Cotroceni, cu prelungire spre Drumul Taberei. Pe partea de centru și de est, Titan și Tineretului sunt considerate cele mai sigure cartiere.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Studenții care vin din provincie sunt numeroși, iar cei mai mulți aleg să stea în chirie în perioada facultății. Astfel, zonele din jurul universităților sunt foarte căutate. Există însă și dezavantajul mobilității chiriașilor – o parte nu stă nici măcar un an în același loc pentru că se întoarce acasă în vacanța de vară.

Cât costă apartamentele de vânzare în București?

Prețul apartamentelor și garsonierelor din București depind foarte mult de zona unde sunt amplasate.

Astfel, zonele exclusiviste ale Capitalei au cele mai mari prețuri. Zonele Kiseleff-Aviatorilor, Herăstrău, Băneasa, Dorobanți și Floreasca rămân în continuare cele mai scumpe, un metru pătrat util în aceste cartiere costă aproximativ 2500 de euro.

În zona centrală, la Unirii, prețul unui metru pătrat util costă aproximativ 2000 de euro.

La polul opus, zona Ghencea este una dintre cele mai accesibile zone din București. Prețul mediu pentru un metru pătrat util în această zonă este între 890-1200 de euro. Până în 1000 de euro pentru metrul pătrat util poți plăti și pentru Rahova, Giurgiului și Giulești.

Insă să cumperi un apartament nu e deloc simplu, pentru că mulțimea anunțurilor te poate copleși. În acest sens, poți apela la Imoradar24, un instrument util pentru că acesta îți grupează anunțurile care se referă la aceeași proprietate. În acest moment, pe Imoradar24 sunt disponibile spre vânzare 28.217 apartamente de vânzare în București, care se reflectă în 120.609 anunțuri.

Astfel, vei vedea că agențiile pot percepe un preț diferit pentru aceeași proprietate. Cu ajutorul acestui instrument nu doar că salvezi timp prețios, dar îți poți face o imagine mai clară asupra prețului unei proprietăți sau până une poți negocia.

Când e cea mai bună perioadă să cumperi?

Achiziționarea apartamentelor la nivel de proiect sau pe perioada lucrărilor este avantajoasă atât din punct de vedere financiar, dar și al personalizării finisajelor. Dezvoltatorii practică discounturi în prima fază a lucrărilor de construcție, iar în momentul în care clădirea este finalizată, măresc prețurile.

Close
Închide
  Close