MENIU CAUTĂ

A apărut ”bonusul de disponibilitate la ore suplimentare”. Cum se oferă angajaților din România

Distribuie

Criza tot mai mare de personal pe anumite segmente ale pieței muncii a determinat companiile să recurgă la modalități inedite de recompensare a angajaților. Cel mai nou bonus aruncat pe piață pentru a-și fideliza personalul este ”bonusul de disponibilitate la ore suplimentare”. Bonusul oferă un pic mai mult decât cere Codul Muncii pentru salariații care acceptă să lucreze peste program. Acest timp de bonus este deja implementat mai ales în companiile care activează în domeniul producției.

Cel mai nou tip de motivare a muncitorilor este „bonusul de disponibilitate la ore suplimentare”, pe care îl primesc angajaţii care acceptă să efectueze muncă peste program atunci când angajatorul are nevoie, relatează zf.ro. Pentru asta, sunt plătiţi peste nivelul minim din punct de vedere legal.

„În producţie şi în zona de logistică, dar şi în alte segmente unde există fluctuaţie mare de personal, companiile sunt nevoite să îi roage pe angajaţi să facă ore suplimentare pentru a-şi îndeplini comenzile la timp. Însă, în general, oamenii nu mai vor să facă ore suplimentare după ce au făcut asta timp de o lună, două sau trei, chiar dacă sunt plătiţi suplimentar. De aceea, companiile au început să îi plătească mai bine pe angajaţii care sunt disponibili să facă ore suplimentare şi le răsplătesc loialitatea prin acest tip de comportament”, a explicat Oana Tufăroiu, sales & operations director în cadrul unei firme de recrutare.

Potrivit Codului muncii, un angajat poate efectua maximum 8 ore suplimentare pe săptămână, respectiv32 de ore pe lună, iar companiile trebuie să le acorde angajaţilor care efectuează ore suplimentare un spor de minimum 75% din salariul de bază pentru fiecare oră suplimentară efectuată.


Citește și: VIDEO/ Problemele persoanelor cu dizabilități, pasate de la guvern la primării. Mămica unui copil cu tetrapareză spastică: „Lupt pentru drepturile lui, ca om, iar politicienii șterg cu el pe jos!”


 

Comentarii