MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Apelul disperat al unuia dintre cei 13 copii sechestrați de cuplul din California: „Cele două surori mai mici ale mele și un frate sunt în lanțuri”

Distribuie

David Turpin, de 56 de ani, și Louise Turpin, în vârstă de 49 de ani, se confruntă cu acuzații de tortură, abuz și sechestrare după ce și-ar fi abuzat cei 13 copii. O înregistrare cu apelul la numărul de urgență al unuia dintre copii a fost făcută publică, cu o zi înainte ca părinții să-și afle sentința. 

Jordan, 17 ani, a reușit să scape din casa groazei  și să sune la numărul de urgență 911 pentru a-și reclama părinții. Apelul terifiant, obținut de ABC News, a durat 20 de minute.

Fata i-a spus dispeceratului că frații ei sunt abuzați și s-a chinuit să-și spună adresa pentru că nu ieșise niciodată singură din casă până atunci, potrivit Daily Mail.

„Trăiesc într-o familie de 15 persoane, iar părinții mei sunt abuzivi. Ne abuzează pe noi, copiii, iar în acest moment, cele două surori mai mici ale mele și un frate sunt în lanțuri. Suntem 13 copii, o mamă și un tată„, a spus Jordan.

Apoi, fata a povestit că frații ei sunt legați cu lanțurile de pat. Întrebată de dispecerat dacă cineva din locuința ei ar avea nevoie să ajungă la un spital, ea a răspuns că nu știe sigur.

„Uneori trăim în mizerie și uneori mă trezesc și nu pot respira, deoarece casa este mult prea murdară”, a mai spus Jordan care nu știa ce înseamnă cuvântul „medicamente”.

Jordan i-a mai spus dispecerului că ea și frații ei nu merg la școală, dar că părinții lor spun celor din jur că ei sunt școliți acasă.

La 20 de minute după apel, polițiștii au ajuns la adolescentă. Când au ajuns la casa familiei Turpin, ofițerii au găsit copiii cu vârste cuprinse între 2 și 29 de ani la acea vreme, extrem de slabi și subdezvoltați. Aceștia nu mai făcuseră baie de luni întregi, iar una dintre fetițe, în vârstă de 11 ani, avea mâini de copil mic.

Mulţi dintre copii au mari probleme neurologice, care urmare a abuzului extrem şi prelungit. În prezent, cei șapte copii majori din familia Turpin trăiesc împreună, merg la școală și se integrează în societate.

Foto: EPA


Andrei Pleșu anunță că se retrage din viața publică, acuzând imixtiunea „corectitudinii politice” în cercetarea științifică!


 

 

Comentarii