De Ciprian Iana,

Prețul contractului depășește 216 milioane de euro, fără TVA și este un prim angajament dintr-un acord mai larg care prevede livrarea a peste 2.900 de camioane și platforme militare.

Conform ministrului Nicolae Ciucă, există o clauză importantă în contract, conform căreia ”începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce în România”.

”Camioanele Iveco au fost achiziţionate în mai multe secvenţe”, spune Ministrul Apărării Nicolae Ciucă, într-un interviu acordat pentru „Ora Armatei”.

Acesta a explicat: ”Am avut o secvenţă, un contract subsecvent, ca să vorbim mai concret, în care am achiziţionat 173 de astfel de mijloace, ulterior, atunci când au fost create condiţiile tehnice să poată să fie derulată procedura şi încheierea unui contract-cadru pentru achiziţia atât a autocamioanelor, cât şi a platformelor derivate necesare înzestrării Armatei României, s-a întâmplat şi astăzi vorbim despre un contract de aproximativ 2.900 de camioane, într-un prim acord de 942 de camioane”.

„Din elementele de angajament ale furnizorului pot să menţionez că, începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce în România. Unde anume – este decizia furnizorului împreună cu structura responsabilă din Ministerul Economiei, şi anume Oficiul de Compensare a Achiziţiilor de Tehnică Specială, şi aceasta urmează să se concretizeze într-o decizie, sperăm noi, cât mai curând posibil. Nu este vorba de speranţa noastră, ci este vorba de obligativitatea din contract”, mai spune ministrul Apărării, citat de Hotnews.ro.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Nicolae Ciucă a mai precizat că „în baza contractului de offset, 80 la sută din valoarea contractului fără TVA trebuie să se întoarcă în economia naţională”.

Iveco va livra în următorii patru ani 942 de camioane militare și platforme de transport pe roți în diverse configurații conform unui contract semnat în ultima zi a anului trecut. Contractul cu o valoare de peste 216 milioane de euro (fără TVA) este primul contract subsecvent dintr-un acord mai larg ce prevede livrarea a peste 2.900 de camioane și platforme militare încheiat cu Iveco.

Conform Iveco Defence Vehicles, contractul subsecvent semnat cu MApN prevede patru tipologii de vehicule militare din gama Iveco High Mobility – 4×4, 6×6, 8×8 și 8×8 Prime Mover – care la rândul lor vor fi împărțite în 16 variante diferite, cu o treime având cabină blindată.

Citeşte şi:

Mugur Isărescu a dezvăluit motivul pentru care leul s-a apreciat puternic în raport cu euro, în ultimele zile

Inițiativă: Transport public gratuit la Iași. ”Este absolut necesar într-un oraș toxic și supraaglomerat”

Șocant: Un șofer și-a lăsat în stradă camionul defect și când s-a dus să-l ridice a găsit un cadavru în el!

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.