Mergi direct la conținut »
Un mort și trei răniți într-un atac armat într-o sinagogă din California, de Paștele evreiesc. Agresorul a publicat o scrisoare antisemită, înainte de atac
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un mort și trei răniți într-un atac armat într-o sinagogă din California, de Paștele evreiesc. Agresorul a publicat o scrisoare antisemită, înainte de atac

Un mort și trei răniți într-un atac armat într-o sinagogă din California, de Paștele evreiesc. Agresorul a publicat o scrisoare antisemită, înainte de atac

Un bărbat înarmat a deschis focul, sâmbătă, într-o sinagogă din apropiere de San Diego, California. O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, printre care și un rabin care a fost împușcat într-unul dintre brațe. Președintele american, Donald Trump, a denunțat imediat o „crimă motivată de ură”.

De Răzvan Mihalașcu,

Agresorul se numește John Earnest (foto), un tânăr de 19 ani care a fost arestat la scurt timp după comiterea atacului în localitatea Poway, situată la nord de orașul San Diego, relatează BBC.

sursă foto: Twitter

Tânărul înarmat cu o pușcă de tip AR-15 a dat buzna în sinagogă în momentul în care era oficiată o slujbă cu prilejul Paștelui evreiesc.

„În urma atacului armat, patru persoane au fost rănite și transportate la spitalul din Palomar (…) Una dintre victime a murit din cauza rănilor grave. Celelalte trei sunt în stare stabilă”, a declarat Bill Gore, șeriful comitatului San Diego, conform sursei citate.

Steve Vaus, primarul din Poway, a precizat că rabinul a fost împușcat într-un braț.

Polițiștii încă nu au stabilit motivul atacului pe care președintele american Donald Trump l-a catalogat drept o crimă „motivată de ură”.

Agresiunea a avut loc la șase luni după atacul armat comis în octombrie 2018 în Pittsburg în urma căruia 11 oameni au fost uciși. Incidentul sângeros a fost considerat cel mai grav atac antisemit din istoria recentă a Statelor Unite.

Șeriful comitatului San Diego a declarat că anchetatorii au descoperit o „scrisoare deschisă” antisemită pe care John Earnest a publicat-o pe Internet, cu câteva ore înainte de comiterea atacului.

Tânărul a scris că a fost inspirat de atât de atacul comis în martie asupra celor două moschei din Christchurch, cât și de cel din Pittsburgh.

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial
Recomandări

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial

 

Anchetatorii au precizat că John Earnest era cercetat în legătură cu un incendiu produs luna trecută la o moschee.

Filmul atacului

Polițiștii au fost alertați, sâmbătă, în jurul orei locale 18:30, după ce un bărbat a deschis focul cu o pușcă de tip AR-15 în sinagoga Chabad.

Un polițișt de frontieră, aflat în timpul liber, a tras focuri de armă asupra suspectului care a fugit de la fața locului cu o mașină.

Atacatorul a fost arestat ulterior de un alt polițist care a descoperit arma folosită pentru comiterea atacului pe locul pasagerului.

sursă foto: Northfoto


Citește și:

VIDEO | În căutarea lui Gică – românul omorât într-un parc din Huskvarna, Suedia, de doi adolescenți. Un Paște în pădure cu cei mai nevoiași dintre compatrioți (1)


 

 

 

Close
Închide
  Close